AGGRESIVE

Perempuan ni perangai macam singa. Dalam kelas, duduk diam je. Tapi kalau ada lelaki cuit sikit, terus menggelepur macam singa. Tak cuit dengan tangan, cuit dengan mulut dah cukup untuk buat you girls marah kan? Dah tu mesti kenapa lelaki suka buat macam ni? Well, because ianya adalah fun. YA. Mengacau perempuan yang aggresive dan perempuan yang garang amatlah fun.

Mesti ramai tertanya-tanya. Kenapa lelaki suka kacau perempuan yang aggresive dan yang akan marah kat lelaki balik? Senang je. Kita ambil contoh kucing lah. Andai kata korang ada kucing Parsi yang gebu dan comel. Korang mesti suka usik-usik dia guna bola bertali or benang kan? Setiap kali korang hayunkan bola bertali kat kucing tu, kucing tu sure akan terai tangkap tapi tak dapat kan? Korang pun mesti rasa seronok gila buat macam tu kat kucing tu kan? Cuba kalau kucing tu tak layan korang bila korang dok hayunkan bola bertali tu kat dia, sure korang rasa malas nak main dengan kucing tu kan?
Sama la macam lelaki. Dia nampak korang duduk diam, dia rasa macam tak tenang. Dia rasa geram je. So, dia akan kacau korang. Semakin korang serang balas lelaki tu, semakin kuat la lelaki tu kacau. Dengan kata lain, lelaki akan terus kacau korang kalau korang layan dia.

COMEL / CANTIK / LAWA /

You are cute dan cantik. Lelaki suka kepada benda yang cantik. Dan bila korang marah, korang akan nampak makin comel. Semakin korang marah, semakin comel korang akan nampak. Dan gadis comel biasanya memang dapat banyak kelebihan .

Well, no offence kepada gadis yang tak comel dan yang tak cantik sekalian. Dunia memang berat sebelah. Yang cantik selalu mendapat perhatian. Dan bukan hanya perhatian, malah masalah. Ke mana-mana dia pergi pun, dia kena jaga penampilan dia. Kalau tak, sure kena ada orang bising cakap.

GEDIK

Kau simply gedik dan lelaki tu menyampah gila dengan kau. So, dia akan usik kau gila-gila supaya kau rasa geram. Bila kau rasa geram, dia akan puas hati sebab mampu buat perempuan yang dia paling menyampah berasa geram. Tapi korang jangan geram sangat dengan lelaki tu. Sebab most of the time, perempuan akan jatuh cinta dengan lelaki yang dia menyampah. Well, cinta memang boleh di explain secara saintifik.
 

 

KORANG BETUL-BETUL TAK NAK KENA KACAU DENGAN LELAKI GATAL? WELL, SELAIN PERLUKAN JEJAKA YANG BUDIMAN LAGI BAIK HATI SEPERTI SAYA, KORANG JUGA BOLEH APPLY BEBERAPA CARA UNTUK PREVENT DIRI ANDA DARI KENA MENGORAT. CONTOHNYA:


JANGAN LAYAN LELAKI

Korang tahu tak, lelaki ni mudah perasan tau. Selain mudah perasan, dieorang juga mudah judge. Contohnya kalau si lelaki tu buat bunyi “Suwiiittt. Suwiiiit” kat korang. And then korang pandang kat dia sambil tersenyum-senyum. Well, sekali korang senyum balik or layan balik, konfirm most of lelaki akan kata “Perh. Awek ni boleh dibuat lauk ni doe” Serious. Because you are too easy untuk di approach. Sebab tu lah ada orang menyebut

“Wanita solehah adalah wanita yang tak memandang dan tidak di pandang.”

 

Well, most of perempuan bila ada lelaki yang cute / kacak dan bergaya cuba bersweet, si perempuan mostly akan tersenyum dengan sendirinya. They loved it (At the first place, at lease). But not all of them. Sebagai contoh, pernah pergi ke 7E beberapa hari lepas. Ternampak abang casher tu tegur seorang awek

“Manis senyuman awak. Saya suka”

And then, sampai sudah si perempuan tu dok gelak and sengih-sengih dengan kawan dia. Bila dah kuar 7E pun still terkekek-kekek gelak. Tak tahu lah kot-kot selama ni dia tak pernah kena mengurat ke apa ke. Tapi memang ada case di mana perempuan memang suka di usha dan di main tarik-tarik tali bersama lelaki. Dan bila si lelaki nampak perempuan yang jenis macam ni, dioorang akan mengeluarkan statement stereotype yang berbicarakan tentang betapa mudahnya korang untuk dimakan dan dijadikan santapan untuk lelaki.

SENTIASA BERJALAN / KELUAR SECARA BERKUMPULAN. (LELAKI NI PENAKUT)
Korang tahu tak, kalau dalam satu situasi, bilangan lelaki lagi ramai dari bilangan perempuan, sure lelaki tu akan kacau perempuan comel tersebut kan? Contohnya, korang keluar berdua dengan kawan baik korang (Perempuan jugak). Then masa korang tengah dok sedap makan kepak ayam tu, korang perasan yang a group of 5 boys sedang usha dan mengusik-usik korang. Ianya normal kan? Tapi bayangkan kalau meja sebelah tepi korang tu, hanya ada seorang lelaki. Dia sure tak akan kacau korang punyalah kan? Begitu juga kalau korang ni a group of 5 dan lelaki tersebut hanya berdua.

Why? Sebab keberanian lelaki adalah bergantung kepada berapa ramai kawan-kawan dia di sekeliling dia. Most of lelaki, dia kecoh-kecoh masa ada kawan-kawan je, kalau dia sorang, sure korang akan nampak dia macam mamat tak reti nak bercakap yang forever alone.

AURAT DAN NIQAB 

Korang tahu tak yang lelaki takut nak tackle perempuan yang fully tutup aurat? OPSS. Korang mungkin akan berkata:

“Eh, iye ke lelaki takut dengan perempuan yang tutup aurat. Aku pakai tudung apa semua. Selalu je kena mengurat. Apasal?”

Jangan salah faham ni. Bila kata tutup aurat, maksud aku tutup dengan lengkap. Setakat kau pakai tudung ketat Indon, tudung singkat Hana Tajima dan legging Yuna tu, memang tak ah dikira menutup aurat.
 

Tapi, andai kata korang pakai tudung labuh berserta dengan baju yang longgar bersama dengan niqab, sure chance untuk lelaki mengurat korang adalah kurang dari 5%.

Tapi, baru sekarang aku perasan yang lelaki sebenarnya, hanya boleh tertarik kat perempuan disebabkan kecantikan dan bukannya bentuk badan. Sebab itu lah ada gadis yang memakai niqab. Well, kecantikan muka seorang gadis dah cukup untuk menarik keimanan lelaki even gadis tu ada assets yang kecil. Sebab tu lah korang tak patut tanya

“Perempuan pakai tudung tutup dada dan pakai baju abaya pun boleh kena rogol. Kenapa?”

 

Tinggalkan Komen

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: