Sebelum kedatangan kpop dalam Malaysia ni, sebenarnya nama-nama selebriti lelaki ini antara yang paling diminati ramai terutama mak cik-mak cik dan remaja di Malaysia. Barisan lelaki hangat di Filipina ini sememangnya berwajah kacak dan masih Hot sehingga ke hari ini. Apa yang penting mereka ni “original” ye.

 

Richard Guttierez

Lihat saja dari kekacakkan lelaki ini anda pasti sudah tahu bahawa lelaki ini mempunyai bakat besar dalam bidang lakonan. Mana tidak tumpah kuah kalau tak ke nasi kan? Memiliki bakat modeling dan lakonan dari bapanya yang juga seorang pelakon, Richard melebarkan sayapnya bukan saja dalam bidang lakonan, malah dalam bidang pengarahan. Bakatnya dicungkil dari zaman dia kecil lagi apabila dia memegang watak kanak-kanak dan pelakon tambahan dalam sesebuah drama dan filem. Sejak dari itu dia banyak menerima tawaran untuk drama soap operas.

 

Jericho Rosales

Lelaki paling laku dalam asia! Warga Malaysia yang tidak kenali lelaki ini mungkin mereka bukan penggemar drama ataupun tidak update industri hiburan. Peminat dia bukan saja terdiri daripada ibu-ibu malah anak dara juga gilakan lelaki ini sebelum kemunculan YB Syed Saddiq. Bakatnya dikenali daripada rancangan pencarian wajah tampan Mr pogi yang bermaksud Mr. Handsome, lelaki ini mendapat pelbagai tawaran belakon sejak dinobatkan sebagai juara. Masih ingat dengan drama hebat Sana’y Wala Nang Wakas? Kalau dah lupa apa kata tengok versi melayu di Astro Prima yang dilakonkan oleh Nelydia Senrose.

 

Dingdong Dantes

Dingdong mula menonjolkan bakatnya pada usia muda dimana dia muncul dalam iklan susu pada usia dua tahun. Sebagai remaja, dia adalah seorang penari dalam kumpulan Abztract All men. Dingdong muncul dalam banyak drama dan filem yang berorientasikan remaja, yang dipasangkan dengan banyak pelakon sebelum berpotensi berpengaruh penuh pada tahun 2001. Sejak itu, wajahnya yang tampan tidak pernah meninggalkan acara primitif. Dari bertindak ke hosting, Dingdong boleh menariknya! Dan bakatnya dipasangkan dengan aura fizikalnya yang kuat adalah rahsia rahsianya untuk pemerintahannya yang panjang dalam industri showbiz Filipina.

 

Suami kepada pelakon cantik Marian Rivera ini sememangnya hot! Dingdong dia muncul dalam iklan susu pada usia dua tahun. Sebagai remaja, dia dia juga merupakan seorang penari dalam kumpulan Abztract All men. Dari usia muda, Dingdong muncul dalam banyak drama dan filem yang berlatarbelakangkan remaja, dan dipasangkan dengan pelbagai pelakon sebelum mendapat tempat di hati ramai orang.

 

 

Xian Lim

 

Jejaka yang berdarah kacukan Amerika-Filipina ini bukan saja berbakat dalam bidang seni malah dia juga merupakan pemain bola keranjang negara. Bakat lakonannya mula membuahkan hasil apabila dia memegang watak dalam dilem My Binondo Girl pada tahun 2011, Reunion pada tahun 2012 dan paling terkini, Everything About Her 2016. Siapa yang terlepas menonton filem dia ni, boleh lah layan.

Tinggalkan Komen

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: