Maskulin kini berada di dalam aplikasi   
Maskulin kini berada di dalam aplikasi   
Home Kenapa Ramai Lelaki Buncit Selepas Kahwin?

Kenapa Ramai Lelaki Buncit Selepas Kahwin?

Kurang bersenam Bila rutin berubah, masa lebih banyak ditumpukan pada isteri, anak-anak dan keluarga. Bila sibuk begini, lelaki tidak menjaga diri mereka sangat. Penampilan diri tidak diambil berat, tidak macam masa bujang dahulu. Hati bahagia Apa tidaknya. Sudah ada pasangan. Tentulah hidupnya sudah sempurna. Bahagia itu bukan diukur dari segi duit semata-mata. Bahagia itu tentang kasih sayang.

Ada orang yang kahwin dengan majlis yang sangat ringkas. Tidak perlu sewa dewan. Tak ada jurugambar mahal. Tak ada dulang boys. Tak ada brides maid bagai. Kesederhanaan itu adalah kebahagiaan. Hidup itu bukan tentang banyak.

Hidup itu tentang cukup.Kajian sains juga mendapati, perkahwinan yang bahagia memang akan membuatkan lelaki gemuk. Isteri jaga makan Beruntung dengan isteri yang pandai masak. Orang jenis ini, sesibuk manapun dengan kerja, dia akan luangkan masa dengan suami. Walaupun penat bekerja, dia akan tetap sediakan makan malam untuk suami. Ingat lagi zaman ibu-bapa kita dulu?

Selagi ayah kita tak makan, mak kita tak akan makan.Kalau mak kenyang sekalipun, mak akan tetap temankan ayah makan sehingga habis. Takkan pernah kita nampak ayah makan sendirian.

Follow MaskulinMag #maskulin #xpertMaskulinVideo Berkaitan