• Diet Atkins

 

Diet Atkins, menumpukan pada mengawal tahap insulin dalam tubuh melalui diet rendah karbohidrat. Jika seseorang mengambil sejumlah besar karbohidrat, tahap insulin mereka meningkat dan jatuh dengan cepat. Meningkatkan tahap insulin membolehkan badan untuk menyimpan tenaga daripada makanan yang dimakan, menjadikan tubuh akan menggunakan lemak yang disimpan sebagai sumber tenaga.

5 Diet Popular Yang Anda Boleh Ikut. Confirm Turun Berat Dengan Cepat

Oleh itu, orang-orang diet Atkins mengelakkan karbohidrat tetapi boleh makan sebanyak protein dan lemak sesuka hati. Walaubagaimanapun, diet Atkins datang dengan risiko tertentu. Individu yang mengamalkan Diet Atkins perlu dapatkan nasihat doktor mereka.

 

  • Diet zon

 

Diet zon itu bertujuan untuk keseimbangan pemakanan karbohidrat 70 peratus, lemak 10 peratus, dan 20 peratus protein dalam setiap hidangan. Tumpuan juga adalah untuk mengawal paras insulin, yang boleh menyebabkan penurunan berat badan yang cepat dan kawalan berat badan walaupun menikmati hidangan berat.

5 Diet Popular Yang Anda Boleh Ikut. Confirm Turun Berat Dengan Cepat

Diet zon menggalakkan pengambilan karbohidrat berkualiti tinggi – karbohidrat berbentuk mentah, dan lemak, seperti minyak zaitun, avocado, dan kacang.

IKLAN

 

 

  • Diet vegetarian

 

Ramai orang memilih diet vegetarian kerana ia bersifat rational, serta bagus untuk kesihatan.  Terdapat pelbagai jenis vegetarian iaitu vegetarian lacto-vegetarian, vegetarian buah-buahan, vegetarian lacto-ovo, vegetarian diet makanan vegetarian, vegetarian vegetarian, peso-vegetarian, dan separuh vegetarian. Kebanyakan vegetarian adalah vegetarian lacto-ovo, dengan kata lain, mereka tidak makan makanan berasaskan haiwan, kecuali telur, susu, dan madu.

5 Diet Popular Yang Anda Boleh Ikut. Confirm Turun Berat Dengan Cepat

Kajian sejak beberapa tahun menunjukkan bahawa vegetarian mempunyai berat badan yang lebih rendah, kurang mendapat penyakit, dan biasanya mempunyai jangka hayat yang lebih panjang daripada orang yang makan daging.

IKLAN

 

 

 

  • Diet vegan

Veganisme adalah lebih daripada cara hidup dan falsafah daripada diet. Vegan tidak makan apa-apa yang berasaskan haiwan, termasuk telur, tenusu, dan madu. Vegan biasanya tidak menggunakan veganisme hanya untuk sebab-sebab kesihatan, tetapi juga untuk sebab-sebab alam sekitar, dan belas kasihan.

5 Diet Popular Yang Anda Boleh Ikut. Confirm Turun Berat Dengan Cepat

IKLAN

Pengamal Vegan percaya bahawa kaedah pertanian intensif moden adalah buruk bagi persekitaran dan tidak dapat dikekalkan dalam jangka masa panjang. Jika semua orang makan makanan berasaskan tumbuhan, persekitaran akan lebih terjaga, haiwan akan kurang terseksa, lebih banyak makanan akan dihasilkan, danmanusia lazimnya akan menikmati kesihatan fizikal dan mental yang lebih baik, kata menurut pengamal vegan.

 

  • Makanan makanan mentah

Diet makanan mentah, atau makananisme mentah, melibatkan makanan dan minuman yang tidak diproses, sepenuhnya berasaskan tumbuhan, dan organik yang ideal.

5 Diet Popular Yang Anda Boleh Ikut. Confirm Turun Berat Dengan Cepat

 

Diet ini dipercayai bahawa sekurang-kurangnya tiga perempat daripada pengambilan makanan seseorang harus terdiri daripada makanan yang tidak dimasak. Sejumlah besar bahan makanan mentah juga adalah pengamal vegan dan tidak makan atau minum apa-apa yang berasaskan haiwan. Terdapat empat jenis utama makanan mentah: vegetarian mentah, vegan mentah, omnivora mentah, dan karnivora mentah.

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI