Sebut sahaja tentang putera raja pastinya banyak anak mata terutamanya para wanita akan sedikit peka. Sejak kecil kita sudah dihidangkan pelbagai cerita doengeng melibatkan putera raja.

Sebut sahaja cerita klasik pasti ada kisah putera raja. Jadi tidak hairanlah sehingga kini kelbiat putera raja akan setiasa mencuri perhatian ramai. Ke mana sahaja mereka pergi pastinya akan menjadi tumpuan terutamanya daripada rakyat jelata negara mereka.

Kali ini MASKULIN ingin kongsikan tentang 5 putera raja yang menjadi pujaan ramai terutamanya wanita.

PENGIRAN MUDA ABDUL MATEEN (BRUNEI)

Pernah tular di kalangan pengguna laman media sosial tempatan, Pengiran Muda Abdul Mateen atau Prince Mateen merupakan anak ke-10 Sultan Hassanal Bolkiah (Sultan Brunei). Mempunyai rupa yang kacak serta berbadan tegap, Prince Mateen merupakan lulusan Royal Military Academy Sandhurst di Britain dan King’s College dalam jurusan politik antarabangsa.

 

View this post on Instagram

 

Witnessing the enthronement of Emperor Naruhito 🇯🇵

A post shared by Mateen (@tmski) on

 

View this post on Instagram

 

Another amazing season in Sotogrande 🏆 thank you to everyone who made it so special

A post shared by Mateen (@tmski) on

IKLAN

PRINCE NIKOLAI (DENMARK)

Nikolai William Alexander Frederik merupakan anak sulung kepada Prince Joachim dan Alexandra Christina. Dia merupakan penawaris dalam kedudukan ketujuh taktha negara DenmarK dan kini berusia 20 tahun. Menariknya dia juga bergelar sebagai seorang model pentas peragaan dan pernah menggayakan untuk Burbbery di London Fashion Week.

PUTERA MAHKOTA HAMDAN (DUBAI)

Juga dikenali dengan nama panggilan Fazza, Putera Mahkota Dubai ini merupakan anak kedua Sheikh Mohammed bin Rashid Al Makhtoum yang meruakan Perdana Menteri dan Timbalan President Emeriah Arab Bersatu dan pemerintah Emirate of Dubai. Seorang yang sangat menyayangi haiwan dan popular di Instagram.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

💙 Pinatubo 💙 with the best team @godolphin

A post shared by Fazza (@faz3) on

 

View this post on Instagram

 

#tbt #sandhurst

A post shared by Fazza (@faz3) on

PUTERA CONSTANTINE-ALEXINOS (GREECE)

Putera sulung kepada Crown Mahkota Pavlos dan Croen Princess Marie-Chantal ini jutga dikenali dengan nama panggilan Tino. Dilahirkan di New York dan membesar di Britain. Ketika berusia 19 tahuhn beliau kembali ke Amerika Syarikat dan belajar di Georgetown University di Washington. Beliau mempunyai minat mendalam dalam bidang lukisan.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

Singest of summer in full-throated ease

A post shared by Constantine Alexios (@alexiosgreece) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Constantine Alexios (@alexiosgreece) on

PUTERA MAHKOTA HUSSEIN (JORDAN)

Kini berusia 24 tahun putera mahkota kesayangan rakyat Jordan ini mempunyai pengaruh sangat besar di negaranya. Malah beliau sentiasa memperjuangkan inovasi serta inginmemperbaiki mutu pendidikan. Malah Putera Mahkota Hussein yang merupakan anak kepada Raja Abdullah II turut memiliki latar belakang dalam bidang ketenteraan.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI