Amal 7 Tip Diet Ini, 7 Hari Sudah Nampak Kesannya!

Tip 1

Perlukan dua biji lobak merah dan sebiji timun. Kemudian, buang kulit kedua-dua buah tersebut, kisar dan tapis untuk dapatkan airnya. Selepas itu, CAMPURKAN PERAHAN DENGAN SEBIJI LIMAU NIPIS DAN BANCUH SEHINGGA SEBATI. ANDA BOLEH MINUM SEBANYAK DUA KALI SEHARI SEHINGGA MENCAPAI BERAT BADAN YANG DIIMPIKAN.

Alasannya? – Lobak dan limau nipis mengandungi banyak antioksida di dalamnya. Antioksida ini dapat meneutralkan radikal bebas dan seterusnya menjadikan sistem hormon badan anda menjadi seimbang. Jadi lemak-lemak bebas dapat disingkirkan dengan mudah.

Tip 2

JANGAN TINGGALKAN SARAPAN. ANDA MUNGKIN INGIN KURANGKAN PENGAMBILAN MAKANAN KERANA BERDIET. LALU ANDA ABAIKAN SARAPAN. TETAPI, TINDAKAN ITU ADALAH KURANG BIJAK.

Alasanya? – Ini kerana, apabila anda telah berlapar semalaman kemudian tidak bersarapan. Kandungan glukosa dalam badan boleh menjadi rendah dan mengakibatkan masalah fisiologi seperti pening dan pitam. Jadi, apabila tiba waktu lunch, anda mungkin mengambil makanan secara berlebihan. Oleh itu, jangan tinggalkan sarapan walau hanya dengan sebiji buah epal.

Amal 7 Tip Diet Ini, 7 Hari Sudah Nampak Kesannya!

IKLAN

Tip 3

KURMA SEBAGAI MAKANAN PAGI. Dengan pengambilan beberapa biji kurma sebagai sarapan, ianya mampu mengenyangkan dan membekalkan tenaga di sepanjang pagi. Malah, anda mungkin masih berasa kenyang sehingga tengah hari. Dengan itu, anda tidak perlu makan dengan banyak di waktu tengah hari. Anda bukan sahaja dapat berdiet, malah mampu berjimat.

Alasannya? – Kurma mengandungi jumlah glukosa yang sangat tinggi. Glukosa ini dapat memberikan tenaga yang secukupnya kepada badan untuk melakukan tugas harian. Berbanding makanan pagi yang berjenis kuih muih atau nasi, ia sebenarnya mengandungi tinggi kolesterol berserta karbohidrat.

Tip 4

IKLAN

AMBIL MAKANAN KAYA SERAT DENGAN BANYAK PADA WAKTU MAKAN. Contoh makanan kaya serat adalah; buah-buahan, sayur-sayuran, vitamin, mineral, dan bijirin penuh.

Alasannya? – Makanan seperti itu mempunyai kuantiti kalori yang rendah tetapi kaya dengan diet serat yang diperlukan oleh tubuh setiap hari.

Tip 5

SEDIAKAN BUAH-BUAHAN DAN SAYURAN BERWARNA HIJAU, OREN DAN KUNING PADA WAKTU MAKAN. CONTOHNYA; BROKOLI, LOBAK, DAN BUAH-BUAHAN SITRUS SEPERTI LEMON ATAU LIMAU. Makanan seperti itu mempunyai sifat antioksida yang tinggi dan boleh diambil sebanyak lima atau lebih hidangan pada setiap hari.

IKLAN

Amal 7 Tip Diet Ini, 7 Hari Sudah Nampak Kesannya!

Tip 6

Pastikan kadar pengambilan kolesterol di bawah 300 mg pada setiap hari. Bagaimana? KURANGKAN LEMAK HAIWAN DI WAKTU MAKAN YANG BOLEH MENINGKATKAN KADAR KOLESTEROL DALAM DARAH. Anda boleh realisasikannya dengan memilih daging kurang lemak dan produk tenusu rendah lemak.

Alasannya? – Lemak adalah jenis tenaga yang terakhir sekali digunakan oleh badan. Jadi kebanyakan lemak yang diambil tidak digunakan dan ia disimpan di bawah tisu. Lemak inilah yang membentuk badan anda menjadikannya ia tidak menarik.

Tip 7

PASTIKAN SUMBER PROTEIN DALAM DIET HARIAN. Pertama, anda perlu kurangkan pengambilan gula dan karbohidrat yang boleh meningkatkan berat badan anda. Kemudian, ambil sarapan yang kaya protein seperti minum susu segar dan sebiji telur. Semasa lunch pula, makan makanan seperti sup sayur atau ayam bersama nasi separuh dan sebiji epal. Apakah hasilnya? Tubuh akan menyimpan lebih banyak tenaga untuk menjalankan aktiviti sehingga kesokkan hari.

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI