Justin Pierre James Trudeau 

Ini Senarai Lelaki Berpengaruh Dunia Yang Boleh Dijadikan Inspirasi

Beliau merupakan Perdana Menteri Kanada kedua yang termuda menyandang jawatan sebagai Perdan Menteri. Lahir pada 25 Disember 1971,  beliau merupakan anak sulung bekas Perdana Menteri Pierre Trudeau, beliau juga merupakan anak kepada perdana menteri terdahulu yang pertama untuk menyandang jawatan tersebut. Trudeau lahir di Ottawa dan menghadiri Collège Jean-de-Brébeuf. Beliau menerima ijazah BA dalam kesusasteraan Inggeris dari Universiti McGill pada 1994 dan BEd dari Universiti British Columbia pada 1998. Beliau menjadi terkenal di mata umum pada Oktober 2000 dengan mengucapkan eulogi di upacara pengebumian bapanya. Setelah tamat pengajian, beliau bekerja sebagai guru di Vancouver, mengkaji kejuruteraan, dan mengejar ijazah sarjana dalam Geografi Persekitaran. Beliau juga menggunakan kenamaannya untuk memperjuangkan pelbagai perjuangan serta berlakon dalam minisiri TV 2007 The Great War.

 

 

Mark Zuckerberg 

IKLAN

Ini Senarai Lelaki Berpengaruh Dunia Yang Boleh Dijadikan Inspirasi

Beliau merupakan pengasas Facebook sebuah perkhidmatan rangkaian sosial dalam internet. Beliau juga adalah Ketua Pegawai Eksekutif Facebook hari ini. Pada mulanya, keahlian tapak web ini terhad kepada penuntut Harvard, tetapi kemudian beransur-ansur diperluaskan kepada kolej-kolej lain di kawasan Boston, Liga Ivy, dan Univrsiti Stanford. Kini, tapak web ini dianggotai oleh lebih 400 juta pengguna aktif seluruh dunia. Kehebatan Zuckerberg menjadikan anak muda di luar sana mempunyai cita-cita untuk terus mengubah negara.

 

 

IKLAN

Mikhail Varshavski

 Ini Senarai Lelaki Berpengaruh Dunia Yang Boleh Dijadikan Inspirasi

Mikhail “Mike” Varshavski atau lebih dikenali sebagai Doktor Mike merupakan seorang doktor selebriti Rusia-Amerika yang bekerja di New Jersey. Doktor muda yang berusia 29 tahun mula dikenali apabila Varshavski mendapat perhatian media pada pertengahan 2015 apabila Buzzfeed menyiarkan artikel memuji Varshavski kerana penampilannya. Menerusi People Magazine  lelaki muda kacak ini merupakan salah seorang “Sexiest Doctor Alive” yang tersenarai dalam isu Sexiest Men Alive. Ini menyebabkan akaun Instagramnya menjadi tular di seluruh dunia. Rata-rata netizen mula menggelarkan diri beliau sebagai McDreamy menerusi lakonan Patrick Dempsey dalam Grey’s Anatomy.

IKLAN

 

 

Kim Jung-un

Ini Senarai Lelaki Berpengaruh Dunia Yang Boleh Dijadikan Inspirasi

Lahir pada tahun 1983/1984, beliau ini merupakan penyandang jawatan Pemimpin Agung Korea Utara. Sejak kematian bapanya yang merupakan pemimpin terulung Korea Utara, tahun 2010 merupakan tahun epik kerana beliau diangkat sebagai ‘Pewaris Agong’ pleh media Korea Utara. Dalam Tentera Rakyat Korea, beliau berpangkat Daejang yang bersamaan dengan Jeneral Kim dipercayai mengkaji sains komputer secara bersendirian di Korea Utara dan meraih dua Ijazah iaitu satu fizik di Universiti Kim II-sung dan satu lagi di Akademi Tentera Kim II-sung. 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI