Tip Terbaik Melambatkan Perut Mudah Buncit

KONSISTEN BERSENAM

Tubuh kamu akan terbiasa dengan senaman yang sama jika ianya dibuat secara berulang kali. Untuk meningkatkan kadar stamina, kamu perlu mempelbagaikan jenis senaman yang dilakukan seperti latihan kardiovaskular dan menguatkan otot abdomen meliputi aspek berlari dan ‘push up’, menaiki tangga dan berjalan kaki sama ada dari pejabat ataupun ke rumah.

Tip Terbaik Melambatkan Perut Mudah Buncit

IKLAN

JAGA PEMAKANAN

Membaca terlebih dahulu label yang terdapat pada makanan yang hendak dibeli adalah penting. Jauhi daripada membeli makanan yang mempunyai lemak trans dan kandungan gula yang tinggi, sebaliknya nikmati makanan yang memiliki serat yang tinggi serta segar termasuk buah dan sayur, sekurang-kurangnya 3gram (gm) di dalam diet anda.

PILIH KAWAN

IKLAN

Malaysia terkenal dengan sajian makanan yang mampu untuk menggugat selera kamu kerana keenakannya. Maka, kamu perlulah untuk mencari kawan yang mempunyai cita-cita yang sama kerana ia akan memberikan kepada anda motivasi tambahan, selain menaikkan semangat masing-masing untuk bersaing secara sihat.

Tip Terbaik Melambatkan Perut Mudah Buncit

IKLAN

BUAT RESEPI BARU YANG SIHAT

Memasak sendiri juga pastinya lebih berkhasiat dan sihat. Kamu digalakkan untuk memasak dengan cara bakar atau kukus berbanding kaedah menggoreng. Masak dengan menggunakan minyak zaitun atau jagung juga dikatakan lebih berkhasiat berbanding menggunakan minyak kelapa sawit namun itu bergantung jika anda memiliki bajet lebih.

Gantikan snek harian anda yang selalunya terdiri daripada kuih muih dengan menguyah lobak merah atau batang seleri. Jika berasa loya, hidangkannya bersama roti atau yogurt! Semoga tip berkhasiat dan sihat ini mampu untuk membantu anda mencapai berat badan yang ideal dan bentuk badan yang anda ingini.

SUMBER : LELAKI SIHAT

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI