Tidak dinafikan penulis sendiri pada mulanya resah apabila rambut berwarna putih mula muncul tanpa diundang di atas kepala.

Dikenali dengan nama uban di kalangan masyarakat kita, rambut putih ini sebenarnya adalah satu perkara normal. Majoriti akan melaluinya cuma berbeza cepat atau lambat sahaja.

Ada yang sudah mula tumbuh uban pada usia seawal 30-an dan ada juga sampai usia hampir 50-an pun masih belum ada.

Rambut putih ini sebenarnya adalah peringatan dari tubuh badan sendiri mengigatkan kita bahawa usia sudah semakin lanjut. Jadi anda lelaki di luar sana usah fikir uban itu adalah satu perkara yang buru atau tidak elok.

Usah Cabut Rambut Uban Kerana Ia Merupakan Simbol Lelaki Kacak & Tampan

IKLAN

Kita harus menerimanya dengan hati terbuka. Own it!

Dan tahukah anda bahawa ramai wanita mennganggap lelaki rambut beruban sangat seksi dan kacak di mata mereka?

Tak percaya, lihat fakta di bawah!

IKLAN

LEBIH SOFISTIKATED

Lelaki beruban mempunyai penampilan yang lebih sofistikated dan sangat matang. Malah orang sekeliling akan melayan mereka dengan lebih serius.

WARNA YANG MENARIK

Ini diakui ramai. Lelaki beruban yang tampil secara semual jadi dengan warna sebegitu tampil berbeza dengan lelaki lain.

IKLAN

Usah Cabut Rambut Uban Kerana Ia Merupakan Simbol Lelaki Kacak & Tampan

JADI IKUTAN FESYEN

Tahukah anda warna kelabu seperti uban telah menjadi trend warna rambut yang sangat popular. Bagi anda ia muncul secara semula jadi!

LEBIH RUGGED

Lelaki beruban juga akan nampak lebih rugged dan ‘jantan; berbanding penampilannya yang dahulu. Lihat sahaja aktor lelaki Hollywood yang sudah beruban, memang nampak sangat rugged.

BERKEYAKINAN

Pernah lihat James Bond? Kebanyakan aktor melakonkan watak ini adalah lelaki yang mempunyai uban. Lelaki beruban mampu menenangkan sebarang situasi kerana penampilannya yang sangat matang.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI