Baik wanita mahupun lelaki, sudah pasti anda inginkan kulit muka yang bersih tanpa sebarang masalah seperti jerawat.Pasti ramai di antara kita yang sering buntu bagi menangani masalah jerawat yang tumbuh dan ada juga yang tumbuh dengan begitu kerap.

Tahukah anda, terdapat langkah semula jadi yang boleh dicuba untuk menghilangkan jerawat dalam tempoh sehari iaitu dengan meminum minuman beberapa jenis minuman.

Berikut kami senaraikan empat minuman yang mujarab untuk menghilangkan jerawat dalam tempoh yang sigkat:

1. Cuka Epal

IKLAN

Cuka epal sememangnya terkenal dengan pelbagai khasiat. Kebiasaannya cuka epal akan digunakan sebagai toner wajah, tetapi tahukah anda bahawa cuka ini amat berkesan bagi mengeringkan jerawat. Lebih mengejutkan, tempoh yang diambil untuk mengecutkan jerawat tersebut hanyalah dalam masa satu hari, dan bergantung kepada jenis kulit.

2. Jus Timun

IKLAN

Kebiasaannya kita sering menggunakan timun untuk diletakkan pada bahagian mata bagi menghilangkan lingkaran gelap. Selain itu, timun juga mengandungi vitamin C yang dipercayai berkesan untuk menghilangkan jerawat. Selain membantu menghilangkan jerawat, jus timun juga boleh membantu menyegarkan badan.

3. Teh Hijau

IKLAN

Tahukah anda, selain membantu dalam mengurangkan berat badan dan membuang toksin, teh hijau juga mengandungi antioksidan yang tinggi dan baik untuk kulit. Antara kebaikan teh hijau ini juga adalah untuk menghilangkan jerawat di wajah.

4. Air Lemon

Selain bertindak untuk mengurangkan masalah perut buncit, air lemon juga amat berkesan untuk menghilangkan jerawat pada muka. Dengan mengamalkan air ini setiap hari, kulit anda pasti akan menjadi lebih bersih tanpa sebarang masalah.

sumber: gempak.com
Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI