Bertubuh muscular pastinya jadi idaman buat lelaki. Namun bagi wanita pula, jika mereka bertubuh tegap, berketul malah lebih menonjol daripada lelaki, pastinya akan menimbulkan persepsi yang berbeza.

Jika di luar negara, pertandingan bina badan wanita tidak asing lagi (dengan gelaran Binaragawati). Malah ada di kalangan mereka yang bertubuh lebih maskulin daripada lelaki. Jika di pasaran tempatan, wanita muscular kebanyakannya terdiri daripada jurulatih kecergasan mahupun ahli sukan. Namun, adakah wanita kategori ini bukan pilihan lelaki?

4 Sebab Kenapa Perempuan Tak Perlu Sado Sangat

DARI KACA MATA LELAKI

 GELI

Oh, semestinya in tidak adil tetapi ia tidak boleh dinafikan. Berdasarkan kajian yang Maskulin lakukan terhadap 30 responden, mereka berasa ‘geli’ dan tidak selesa jika berdampingan dengan wanita yang bertubuh tegap serta berketul. Bagi mereka, wanita sewajarnya lebih anggun jika bertubuh langsing dan biasa di mata mereka.

 RASA TERCABAR

Ya, jika berpacaran dengan wanita bertubuh maskulin pastinya akan menimbulkan sedikit sebanyak perasaan tercabar malah merasa rendah diri apabila berdampingan dengan mereka.

JANGGAL

Pastinya kelihatan janggal jika berjalan berduaan dengan wanita yang bertubuh lebih tegap berbanding lelaki itu sendiri. Apa agaknya akan berlaku jika tiba-tiba wanita tersebut diganggu dan anda sendiri tidak melindunginya. Malah, lebih perit jika dia sendiri dapat menepis gangguan tersebut tanpa perlukan bantuan anda.

4 Sebab Kenapa Perempuan Tak Perlu Sado Sangat

IKLAN

PERSEPSI ‘SONGSANG’

Persepsi ini turut menjengah ruang minda lelaki kepada wanita yang berketul seperti lelaki. Lelaki mudah menganggap mereka terdiri daripada golongan yang songsang (lesbian) mahupun jolokan ‘pengkid’. Periksa dulu!

4 Sebab Kenapa Perempuan Tak Perlu Sado Sangat

INI 9 BENTUK TUBUH WANITA IDAMAN LELAKI

1) Pinggang yang ramping
Bentuk tubuh jam pasir sejak dulu memang menjadi idaman wanita. Sejak berabad yang lalu, wanita berusaha keras untuk memiliki bentuk pinggang tersebut dengan memakai korset, diet ketat sehinggalah pembedahan plastik. Semakin ramping pinggang, semakin lelaki tergila-gilakan kamu. Kerana lelaki suka membayangkan diri mereka dapat merangkul pinggang wanita yang ramping, sekali gus menciptakan imaginasi yang indah-indah buat lelaki.

2) Punggung yang bulat
Punggung bulat yang penuh pasti membuat mata lelaki tidak bisa berpaling. Ada yang kata, punggung besar memudahkan wanita untuk bersalin dan mantap kala melakukan seks bersama suami. Betul ke? Justeru, ramai beranggapan semakin besar punggung semakin menarik wanita tersebut. Zaman dahulu wanita berusaha keras membuat punggungnya terlihat semakin besar supaya mudah memikat hati lelaki. Tetapi berbeza pada hari ini kerana punggung yang besar dikaitkan dengan masalah kegemukan. Jadi terpulanglah kepada persepsi masing-masing.

3) Perut kempis
Pastinya ia bukan kejutan lagi, perut kempis akan membuat lelaki jatuh cinta. Mengapa? Pertama, kerana jelas perut yang kempis menandakan wanita tersebut tidak hamil dan lelaki yakin wanita tersebut pandai merawat diri dan menitikberatkan akan kesihatan juga kecantikan bentuk tubuhnya. Kalau perut buncit dan ‘berlipat-lipat’, tentu itu bukan pandangan yang indah buat suami saksikan kala kamu ‘bersama’.

IKLAN

4) Leher jenjang
Leher lelaki umumnya pendek, lebar dan dempak. Nah, kerana itu leher jenjang wanita membuat lelaki terpesona! Leher jenjang dianggap sebagai tanda kewanitaan yang sangat menggoda, membuat lelaki senang mencium dan menghiasinya dengan perhiasan. Juga mudah merangsang seksual wanita.

5) Mulut yang sensual
Lelaki menyukai wanita yang berbibir penuh dan sensual. Kerana dikhabarkan ketebalan bibir wanita adalah perlambangan bahagian intimnya. Kedua bahagian ini akan bereaksi dan dipenuhi aliran darah ketika dalam keadaan terangsang. Untuk wanita yang tidak memiliki bentuk bibir demikian usahlah bimbang. Dengan bantuan sapuan gincu merah menyala, lelaki juga bias tergoda.

6) Hidung mancung
Lelaki cukup terpesona dengan wanita yang memiliki hidung yang mancung. Masakan tidak, kerana struktur wajah nampak terletak. Siapa tidak suka memandang wajah wanita yang cantik bukan?

7) Mata galak
Lelaki umumnya mengagumi mata yang besar. Kerana itu tidak hairan jika jurusolek selalu menonjolkan solekan bahagian mata kala menata rias seseorang. Lelaki bukannya menyukai mata besar wanita tanpa alasan yang jelas. Kata mereka, mata sebegitu membuat lelaki terasa seakan dilindungi.

8) Wajah manis
Diam-diam lelaki mendambakan wanita yang berwajah sedikit keanak-anakan dan kaya senyuman. Wajah manis, dagu kecil, rahang yang cantik, tulang pipi tinggi, bibir penuh dan mata besar antara ciri-ciri kegemaran lelaki.

9) Kaki yang panjang 
Ketika wanita menginjak dewasa, kaki mereka bertambah panjang. Nah! Di mata lelaki, kaki yang panjang menandakan kedewasaan wanita. Ramai wanita yang memiliki kaki yang panjang menyedari kelebihan itu. Biasanya mereka memakai kasut tumit tinggi atau skirt pendek untuk menonjolkan keseksian kakinya. Lelaki juga senang melihat wanita menyarung kasut tumit tinggi. Nampak seksi katanya! Dengan pemakaian kasut tinggi, membuat kaki, punggung dan bahagian belakang wanita semakin menarik.

IKLAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI