Siapa cakap produk kulit hanya disediakan untuk golongan wanita sahaja? Jawapannya silap kerana lelaki juga memiliki peluang yang sama.

Memanglah lelaki ramai yang suka guna sabun untuk bersihkan muka namun tak salah kalau sekali sekala guna produk tertentu.

Kebanyakkan lelaki takut untuk menggunakan produk penjagaan kulit kerana anggapnya mahal dan tidak berseuaian dengan jantina.

Ada yang beranggapan kurang macho kerana terlalu menjaga kulit tetapi, laratkah anda dibebel oleh kaum wanita kerana kulit anda yang menggelupas dan kering serta jerawat?

Dalam entri ini, MASKULIN kongsikan beberapa produk yang lelaki boleh pakai dan menariknya, semua harga yang ditawarkan tak cecah RM50.

1. Safi Krim Kecantikan Sari Pokok Lidah Buaya

Produk Kulit Untuk Lelaki Harga Bawah RM50, Bagus Untuk Tampil Lebih Kacak

Bila dengar Safi mesti takutkan? Mesti rasa produk ini untuk wanita sahajakan? Sebenarnya, jantina kulit tidak begitu memainkan peranan di sini, namun jenis kulit amat penting.

Jika anda mempunyai kulit normal, tidak salah jika anda memakai produk ini. Belum cuba belum tahu kan?

IKLAN

Produk keluaran Safi ini memang sesuai untuk mereka yang berkulit kering kerana ia mengandungi Aloe Vera yang memang baik bagi yang mempunyai masalah kulit kering tu.

Di samping itu, ia dapat melicinkan kullit muka, jadi tak perlu risau dengan kulit mengelupas.

2. Himalaya Nourishing Skin Cream

Produk Kulit Untuk Lelaki Harga Bawah RM50, Bagus Untuk Tampil Lebih Kacak

Produk ini memang ternyata berkesan terutamanya kepada anda yang serasi dengan produk ini. Ia mempunyai campuran Aloe Vera dan herba yang dapat menganjalkan kulit dan tidak berminyak jika dipakai.

IKLAN

Pelembap ini dapat berikan perlindungan pada kulit dari cuaca panas seperti cuaca di Malaysia ni.

3. Organic Aid Vitamin E Moisturizing Cream

Produk Kulit Untuk Lelaki Harga Bawah RM50, Bagus Untuk Tampil Lebih Kacak

Produk Organic Aid ini memang direka untuk mereka-mereka yang mempunyai masalah kulit kering.

Ia bukan hanya melembapkan, malah ia dapat mengekalkan kulit supaya sihat dan berseri. Anda mesti terbiasa dengan perasaan seperti kulit disiat-siat apabila berhadapan dengan cahaya matahari yang terik kan? Produk ini boleh melagakan kesakitan anda tu, tak berminyak dan mudah serap.

IKLAN

4. Innisfree Aloe Revital Soothing Gel

Produk Kulit Untuk Lelaki Harga Bawah RM50, Bagus Untuk Tampil Lebih Kacak

Produk dari Korea ni memang kaya dengan zat dan bahan utamanya tentulah Lidah Buaya yang tentunya memberi manfaat dalam apa jua jenis penyakit.

Ia menggunakan 93% lidah buaya organik dari Pulau Jeju, Korea Selatan. Produk ini boleh melegakan kulit yang rosak yang disebabkan cuaca panas dan pancaran sinar UV. Produk Innisfree ini juga memberi intensive moisture pada kulit muka anda.

5. L’Oreal Hydrafresh Genius Multi Active Essence Cream

Produk Kulit Untuk Lelaki Harga Bawah RM50, Bagus Untuk Tampil Lebih Kacak

Produk ini juga sangat bagus untuk mengatasi masalah kulit kering kerana ia memang menjanjikan kelembapan kulit selama 24 jam.

Satu botol kecil ini saja boleh menghidratkan kulit dan penuh dengan khasiat membolehkan kulit anda lembut sepanjang masa.

Bahan utama dalam moisturizer ini ialah air pergunungan Perancis, hyaluronic acid dan provitamin B5.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI