Lelaki ditakdirkan untuk memimpin sesebuah keluarga yang dibina dengan haluan yang tersendiri.

Jika di dada lelaki tersebut punyai ilmu dan tahu tanggungjawabnya, pasti dia akan berdiri sebagai pejuang kebahagiaan rumah tangga.

Manakan tidak.. tidak adil untuk seseorang suami merendah-rendahkan isteri atau curang dengannya pada waktu anda memiliki segala-galanya.

Kenang kembali di mana anda pada masa permulaan bersama isteri, dia adalah segala punca rezeki dan kekuatan anda.

IKLAN

Sekali anda menghancurkan hatinya yang suci, percayalah.. kehidupan anda pasti sedikit bergolak dan semua benda jadi tak betul.

Isteri adalah insan yang perlu dihargai dan dibelai dengan kasih sayang. Selain itu anda adalah :

1. Tempat isteri bergantung harap

Wanita melepaskan segala kehidupan duniannya hanya untuk memastikan hati dan fizikalnya jadi miliki istimewa untuk sang suami.

IKLAN

2. Pembimbing ke jalan yang betul

Sebagai ketua keluarga, anda menetapkan segala keputusan dalam rumah. Malah dari segi akidah serta sosial, ada yang membentuknya. Takkan nak harapkan isteri pula yang terpaksa pening kepala memikirkannya.

3. Insan mengadu nasib

Boleh dikatakan 70 peratus wanita yang sudah berkahwin kehilangan rakan-rakan baiknya semasa zaman muda. Semuanya kini adalah tentang suami, anak-anak dan rumah tangga sahaja. Justeru, suamilah yang jadi tempat isteri mengadu. Takkan dia nak mengadu di Facebook. Tak takut ke ada jantan lain pula yang beri perhatian?

IKLAN

4. Pemegang kunci cinta

Janganlah curang dengan isteri kerana anda pemegang kunci cinta dalam sesebuah rumah tangga itu. Tidak wajar anda bebas ke mana sahaja tetapi anda seksa isteri anda sendirian di rumah dengan jiwa yang sangat kosong. Bawalah dia keluar bersama.

5. Contoh kepada ahli keluarga

Suami yang baik juga akan menjadi contoh kepada ahli keluarga yang lain. Isteri anda pasti akan berbangga jika cerita perangai anda yang sampai ke telinganya semua yang baik-baik.

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI