Kekacakan bukan hanya diukur menerusi wajah sahaja malah ia turut merangkumi kelakuan seseorang itu apabila berdepan dengan khalayak umum.

Berdasarkan satu sumber bacaan awam, terdapat seorang penulis yang enggan dikenali telah menyenaraikan 8 ciri-ciri yang menandakan seseorang itu kacak.

Menariknya lagi, penulis berkenaan turut mengaitkan sifat ini terserlah jika keperibadian seseorang itu juga sering mendapat pujian ramai.

Antara ciri-cirinya dimaksudkan adalah seperti berikut :

1. Jalan berseorangan

8 Ciri-Ciri Yang Buktikan Anda Lelaki Paling Handsome, No. 6 Paling Paling Rare!

Lelaki kacak biasanya sentiasa berjalan keseorangan. Ini kerana kebanyakkan wanita dan lelaki takut mendekatinya. Lebih-lebih lagi wanita apabila mereka menyangkakan anda seorang lelaki playboy.

2. Deria yang bagus

IKLAN

Anda mempunyai deria pemikiran yang bagus walaupun tidak pandai bermain mata pada wanita. Anda bijak menilai situasi dan perkara itu menjadi kepakaran buat anda sehingga wanita pun jadi cair.

3. Lelaki pun puji

8 Ciri-Ciri Yang Buktikan Anda Lelaki Paling Handsome, No. 6 Paling Paling Rare!

Paling ketara apabila ada lelaki lain turut memuji (bukan gay) dan mengatakan anda seorang jejaka hensem atau kacak. Jika anda pernah mengalami situasi itu, terbuktilah anda antara lelaki paling kacak.

4. Wanita bangsa lain pun teruja

IKLAN

Pernah tak anda dipuji wanita bangsa lain? Mereka mengatakan anda semakin kacak atau handsome? Jika ada.. untunglah kerana anda antara jejaka paling bertuah yang dipandang wanita.

5. Tak perlu cari kekayaan

Lelaki yang kacak tidak perlu mencari kekayaan. Hal ini kerana kekayaan akan datang mencarinya berbanding dengan orang kaya yang nampak kacak disebabkan hartanya.

6. Pembersih

IKLAN

8 Ciri-Ciri Yang Buktikan Anda Lelaki Paling Handsome, No. 6 Paling Paling Rare!

Anda memang seseorang yang kacak jika anda juga merupakan seseorang yang pembersih terutamanya selepas menggunakan tandas. Paling ‘rare’, anda siap tolong flush lagi bila nampak sesuatu yang aneh dalam mangkuk tandas itu tanpa memaki hamun pelakunya.

7. Tak perlu pakai baju berjenama

Tidak perlu memakai pakaian berjenama kerana mereka cuma menjadikan pakaian itu cantik. Bukannya pakaian menjadikan mereka kelihatan kacak.

8. Tutup pintu pun perlahan

Sentiasa menutup pintu dengan sangat perlahan-lahan tanpa bunyi tidak kira pintu rumah, office, kereta ataupun pintu tandas. Kalau boleh, bila masuk tandas di waktu kerja tiada orang lain menyedarinya.

Anda ada ciri-ciri yang disebutkan tak? Atau anda ada kenal mereka yang miliki ciri-ciri sedemikian? Kongsikan bersama Maskulin!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI