Curang dengan pasangan adalah satu perbuatan yang sangat tidak beretika kerana anda tidak menghancurkan kepercayaan yang diberi.

Dalam masa sama, ada juga yang bersikap professional dan tidak muda ‘goyang’ untuk terpikat dengan individu lain lebih-lebih lagi jika kesetiaan itu sudah terpatri dalam diri.

Namun demikian, artikel ini adalah sekadar perkongsian daripada seorang pengkaji, Victoria Mila yang menemui terdapat beberapa skop kerja memudahkan seseorang curang.

Kajian tersebut turut mengemukakan isu 65 peratus wanita percaya, tempat kerja adalah lokasi yang paling strategik untuk seseorang itu berlaku curang.

Walau bagaimanapun, kajian adalah sekadar kajian. Jangan selepas baca artikel ini, anda hilang kepercayaan terhadap pasangan anda pula!

1. Bidang kewangan

Antara individu yang bekerja dalam sektor ini adalah pegawai bank, broker serta penganalisis ekonomi. Mungkin kerana setiap hari berdepan dengan client yang baharu atas urusan kerja.

2. Bidang penerbangan

IKLAN

Antara individu yang bekerja dalam sektor ini adalah juruterbang dan krew penerbangan. Kebanyakan juruterbang memiliki rupa paras yang kacak manakala krew penerbangan pula sangat cantik dan jelita. Siapa sahaja yang tidak akan memandang?

3. Bidang kesihatan

Antara individu yang terlibat dalam bidang ini adalah doktor dan jururawat. Jika mereka memiliki sikap sabar, tenang dan pandai meredakan kesakitan orang, kena pula kalau muka doktor atau nurse itu kacak dan cantik, pesakit pun rela dibius cinta tau!

4. Bidang perniagaan

IKLAN

Antara individu yang terlibat dalam bidang ini adalah CEO, pengurus atau setiausaha. Kalau tengok drama Melayu, kebanyakan yang jadi CEO muka tak hensem, tetapi client yang datang nak pikat projek, masya’Allah jelita yang sungguh! Begitu juga dengan mereka yang jadi setiausaha. Kena muka cantik, body pun molek, ramailah Datuk-Datuk yang miang nak pasang perangkap cinta. Laki orang kot tu!

5. Bidang sukan

Antara individu yang terlibat dalam bidang ini adalah jurulatih dan atlet. Kerjasama dan ruang masa yang banyak di trek atau pun tempat latihan boleh memupukkan rasa cinta. Kena pula kalau coach tu single, atlet tu pun single!

6. Bidang seni

IKLAN

Antara individu yang terlibat dalam bidang ini adalah pemuzik, model, pelakon dan jurugambar. Kalau pemuzik, wanita biasanya tergila-gilakan vokalis, gitaris dan drummer. Nasib pemain bass agak kurang sedikit untung katanya. Kalau model pun sering dikaitkan mudah berskandal dengan jurugambar dan pelakon pula, mesti anda pernah dengar istilah cinta di set penggambaran!

7. Bidang komunikasi

Antara individu yang terlibat dalam bidang ini adalah wartawan atau mereka yang bertugas sebagai perhubungan awam (PR). Wartawan dan PR sering berjumpa dengan ramai orang. Jika ada yang terpikat dengan gaya ketrampilan dan komunikasi efektif golongan ini, apa boleh buat?

8. Bidang kelab malam

Antara individu yang terlibat dalam bidang ini adalah deejay, penari serta pelayan. Rata-rata tahu bagaimana suasana kelab malam. Itu adalah tempat untuk bersosial. Siapa mahu ‘on’ tapi mereka akan ‘on’ juga jika bersetuju tetapi diingatkan, dunia tersebut tidak digalakkan untuk umat Islam turut sama menjebakkan diri kerana ia bertentangan dengan nilai agama.

9. Bidang perundangan

Antara individu yang terlibat dalam bidang ini adalah peguam, setiausaha, pendakwa dan hakim. Masyarakat meletakkan mereka yang berada dalam kelompok ini sebagai seseorang yang bijak dan penuh ketrampilan. Namun kecurangan mereka penuh misteri sehingga sukar untuk didakwa!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI