1. AVOKADO

Amalkan 5 Jenis Buah Ini Untuk Kekal Muda

Avokado  kaya akan dengan lemak tak jemu tunggal, folat, vitamin E, potassium serta anti-oksidan. Makan buah alpukat berguna menyihatkan kulit, kurangkan cholesterol, serta turunkan kemungkinan penyakit kardiovaskular. Avokado juga bermanfaat untuk mencegah penuaan awal.

 

  1. BLUEBERRY

Amalkan 5 Jenis Buah Ini Untuk Kekal Muda

Anti-oksidan boleh melambatkan sistem penuaan dan blueberry iaitu satu di antara jenis buah yang kaya anti-oksidan. Anti-oksidan boleh melawan radikal bebas dalam tubuh, radikal bebas boleh menyebabkan penyakit serius serta mempercepatkan sistem penuaan. Blueberry juga mempunyai watak anti-keradangan yang boleh menolong melindungi semua beberapa sel tubuh dari penuaan serta melindungi kulit supaya kelihatan lebih muda.

 

IKLAN
  1. EPAL

Amalkan 5 Jenis Buah Ini Untuk Kekal Muda

Memikirkan buah epal tentu ingin mengambilnya kerana rasanya yang manis serta rangup apabila digigit. Manfaat dari buah epal untuk kesihatan sangatlah di kenal, salah satunya adalah supaya umur panjang. Alasannya iaitu dengan mengambil satu biji epal setiap hari maka boleh menghalang anda sering kali berkunjung ke doktor serta kandungan polifenol di dalamnya boleh tingkatkan daya hidup sampai 10%, hal semacam ini berdasar pada penyelidikan makmal.

Polifenol yang ada di epal itu dapat menghapus atau melemahkan radikal bebas yang di ketahui sebagai perosak DNA. Selain itu pola hidup yang sedikit stres boleh membuat perlindungan DNA dari kerosakan kerana penuaan.

IKLAN

 

  1. KACANG MERAH

Amalkan 5 Jenis Buah Ini Untuk Kekal Muda

Kacang merah kaya protein sayuran, serat, folat, potassium serta magnesium yang begitu berguna untuk kesihatan tubuh. Kacang merah juga kaya anti-oksidan flavonoid yang mempunyai manfaat anti-penuaan.

IKLAN

 

  1. TOMATO

Amalkan 5 Jenis Buah Ini Untuk Kekal Muda

Tomato mempunyai anti-oksidan yang membuat perlindungan kulit dari radikal bebas berbahaya. Selain itu tomato juga mempunyai zat Lycopene yang melakukan tindakan sebagai sun block semulajadi yang boleh mencegah kerosakan yang disebabkan oleh cahaya UV pencetus paling utama bintik-bintik hitam pada kulit. Tomato boleh juga mencegah kulit kering serta kedutan. Tomato boleh tingkatkan pengeluaran kolagen, protein yang membuat kulit lebih sihat. Tomato juga mempunyai kekuatan untuk kurangkan cholesterol jahat, mencegah penyakit jantung dan mencegah pelbagai penyakit kanser.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI