Mata kita yang melihat mungkin tidak tahu akan usaha keras yang seseorang curahkan sebelum dia mengecap kejayaan hebat. Dwayne Johnson atau lebih popular dengan namagelaran gustinya, The Rock merupakan antara aktor dan selebriti lelaki yang paling berjaya pada masa sekarang.

Malah, dia telah dilaporkan menjadi antara salah seorang pelakon lelaki yang mendapat jumlah pendapatan dalam tempoh setahun. Kemunculannya dengan susuk tubuh yang tegap menjadikan The Rock sebagai pelakin filem aksi yang sangat didambakan pengarah dan penerbit filem.

Bangun Jam 4 Pagi Untuk Bersenam, Antara Rahsia The Rock Kekalkan Bentuk Badan

The Rock yang bakal muncul di dalam filem adiwira DC berjudul ‘Black Adam’ ini turut berkongsi beberapa perkongsian tentang persiapan berbentuk senaman pada awal pagi.

IKLAN

Lebih menarik terdapat hantaran yang dilakukan oleh The Rock menerusi Instagram kendaliannya pada jam 3:46 pagi. Menerusi kapsyen perkongsian tersebut, The Rock menulis, “selamat pagi, ayuh kita mula bekerja kawan-kawan”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by therock (@therock)

Bekerja baginya di sini ialah melakukan senaman untuk memantapkan bentuk badan serta stamina. Ia juga merupakan persiapan penting sebelum terlibat dalam mana-mana penggambaran.

IKLAN

Dan beberapa jam kemudian selepas hantaran tersebut, The Rock dilihat pula meneruskan aktivitinya di sebuah gimnasium dikenali sebagai Iron Paradise. Pada waktu tersebut jam menunjukkan jam 4:15 pagi dan beliau mengambil keputusan untuk meneruskan sesi senamannya di situ pula.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by therock (@therock)

IKLAN

“Hari Isnin ini saya ambil keputusan untuk melakuka aktiviti lebih produktif dan bangkit dengan segera sebelum pergi kerja,” jelasnya lagi.

Berbeza dengan orang lain yang mugkin lebih selesa menyambung tidur tapi tidak bagi The Rock. Tambahan pula ia adalah mingu-minggu terkakhir sebelum penggabaran ‘Black Adam’ bermula.

Mungkin itulah yang menyebabkan The Rock lebih bekerja keras memantapkan kondisi fizikalnya. Kalau The Rock yang sudah berjaya pun bekerja keras seperti itu, bagaimana pula dengan kita? Semoga ia menjadi inspirasi buat kita semua!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI