Rakyat perlu mematuhi arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sekiranya ingin kembali kepada kehidupan biasa dan seterusnya membolehkan Hari Raya Aidilfitri yang bakal tiba tidak lama lagi disambut.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, persoalan sama ada PKP fasa kedua yang akan berakhir 14 April ini disambung untuk fasa seterusnya atau tidak hanya bergantung kepada kepatuhan rakyat dalam tempoh 14 hari mulai esok.

‘Boleh Sambut Raya Jika Kita Patuhi PKP’ – Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob

“Ramai yang bertanya apakah PKP yang kedua ini akan diteruskan menjadi PKP ketiga dan keempat.

IKLAN

“Adakah bulan puasa nanti PKP akan terus dilaksanakan? Bolehkan kita berhari raya dan sebagainya, saya tahu ramai rakyat yang ingin kembali kepada kehidupan biasa.

“Tuan puan yang boleh memastikan tiada PKP ketiga, keempat, kita boleh berhari raya seperti biasa (atau tidak) adalah tuan dan puan sendiri,” katanya pada sidang akhbar selepas Mesyuarat Khas Menteri-menteri Mengenai PKP di Pejabat Perdana Menteri di sini hari ini.

IKLAN

‘Boleh Sambut Raya Jika Kita Patuhi PKP’ – Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob

IKLAN

Mengulas lanjut, Ismail Sabri yang juga Menteri Pertahanan berkata, penentu terletak sepenuhnya terhadap kepatuhan rakyat.

“Jika kita terus mematuhi setiap arahan dan prosedur operasi standard (SOP) yang dikeluarkan kerajaan, saya percaya perkara tentang ketakutan kita untuk sambungan PKP tersebut akan dapat kita selesaikan,” katanya.

Sumber: Sinar Harian

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI