Tahun 2020 merupakan satu tahun yang mencabar dan sangat luar biasa. Satu tahun sangat unik yang belum pernah kita lalui selama ini.

Namun, hidup perlu diteruskan. Kita TIDAK mampu untuk berkurung di rumah untuk tempoh lama. Ekonomi perlu digerakkan, kehidupan sosial perlu di sambung termasuk untuk bekerja dan bersekolah.

Masyarakat perlu bersedia dan menerima hakikat bahawa pandemik Covid-19 akan terus berlegar untuk tempoh 2 tahun, sehingga vaksin dan rawatan khusus di temui.

Dalam tempoh ini, 3 amalan ini perlu dijadikan rutin. Seperti mana rutin anda makan, minum dan tidur setiap hari.

IKLAN

1. Mempraktikkan amalan kebersihan diri dan tangan, iaitu kerap membasuh tangan dengan betul dengan air dan sabun, atau dengan hand sanitizer.

2. Menggunakan topeng muka.

3. Mengamalkan penjarakan sosial, sekurang-kurangnya menjaga jarak di antara kita satu meter daripada satu orang dengan orang yang lain.

IKLAN

Bolehkah Suhu Badan 37.5c Masuk Ke Mana Premis? Ini Penjelasannya…

Untuk menjalankan norma baru, setaip Setiap individu (pelanggan, pekerja, pengunjung) perlu menjalani saringan suhu sebelum masuk ke dalam mana mana premis.

IKLAN

Individu memiliki suhu badan 37.5c atau lebih TIDAK DIBENARKAN MASUK ke mana-mana permis atau bagunan serta tempat awam seperti yang di inginkan.

Bolehkah Suhu Badan 37.5c Masuk Ke Mana Premis? Ini Penjelasannya…

Sumber: Public Health Malaysia

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI