Image by pressfoto on Freepik

Selain menjaga tabiat pemakanan yang baik melakukan senaman dengan rutin merupakan cara yang efisien untuk mengekalkan stamina seorang lelaki. Ini terutamanya bagi mengekalkan stamina lelaki untuk terus berprestasi mantap ketika bersama dengan pasangan.

Tidak dinafikan di psaran sekarang telah wujud segala macam ubat-ubatan dan rawatan bagi kesihatan tenaga dalaman lelaki. Tetapi tidak salah jika kita terus melakukan senaman yang baik bagi terus kekal mantap.

Salah satu senaman yang sering kali kita dengar yang dikatakan mampu membuatkan seorang lelaki lebih ‘perkasa’ ialah senaman ‘cakar harimau’.

Cara Lakukan Senaman Cakar Harimau Dengan Betul, Rutin Mantap Perkasakan ‘Stamina Lelaki’
Image by nikitabuida on Freepik

Senaman cakar harimau dikatakan mampu membantu menyelesaikan masalah seperti ejakulasi pramatang, ereksi lemah, kurang libido dan macam-macam lagi masalah seksual orang lelaki.

CARA MELAKUKAN CAKAR HARIMAU

Pertama sekali anda harus tahu bahawa senaman ini agak berbeza dengan senaman umum yang lain seperti diuar-uarkan oleh perubatan Barat seperti kegel, plank, squat dan senaman yang dikatakan berkaitan menguatkan tenaga batin lelaki.

Secara asasnya, cakar harimau tidak memerlukan pergerakan yang banyak. Malah bila dilakukan pun tidak akan mengeluarkan peluh yang banyak. Ia juga boleh dilakukan dalam kedudukan duduk. Berikut 7 step senaman cakar harimau yang boleh anda lakukan:

IKLAN

1. Pertama kali duduk dalam posisi bersila. Duduk di dalam posisi bersila.

2. Kemudian luruskan atau juurkan kaki dan tangan yang sama ke hadapan.

3. Perlahan-lahan tarik nafas dengan dalam.

4. Kemudian pusingkan badan ke arah bertentangan dengan kaki dan tangan yang terjulur.

IKLAN

5. Tahan posisi ini dengan kaki dan tangan tadi terjulur sejauh yang mungkin.

6. Hembus nafas dengan tenang dan perlahan.

7. Ulang turutan di atas dengan beralih ke kaki dan tangan sebelah lain pula.

IKLAN

Cara Lakukan Senaman Cakar Harimau Dengan Betul, Rutin Mantap Perkasakan ‘Stamina Lelaki’

Tidak sukar bukan? Lakukan senaman mudah ini setiap hari atau dengan rutin. Lebih mujarab jika dilakukan dua kali sehari pada waktu pagi dan malam.

Selain senaman cakar harimau terdapat beberapa senaman tradisional lain yang juga tidak kurang hebatnya seperti padi bukit, nafas pertapa, rentak urutan, tarik sepadan, tepis jengking, lenjang gajah dan matahari naik.

Semoga perkongsian ini memberikan manfaat untuk anda. Jom kita mantapkan mana yang kurang mantap!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI