Sejak kira-kira 15 tahun kebelakangan ini kita telah banyak dihidangkan dengan filem-filem superhero yang menampilkan karakter mempunyai pelbagai kebolehan, keazaman, motivasi serta kekuatan dalaman dalam menegakkan kebenaran.

Konflik dalaman yang berlaku kepada mereka juga menjadi sebahagian daripada plot yang sentiasa menarik minat penontont. Ambil contoh karakter Spider-Man yang kisah origin cukup kuat berkisar bagaimana seorang remaja harus mencari keseimbangan di antara tanggungjawab dirinya sebagai Peter Parker dan tanggungjawannya untuk menjadi sebagai Spider-Man.

Namun pernahkah anda terfikir apakah yang terjadi jika sepanjang tempoh seseorang yang mempunyai kuasa luar biasa dan tanpa limitasi dia berdepan dengan konflik yang membawa kepada kehancuran.

Itulah tema utama yang dibawa oleh filem terbaru bergenre superhero seram, ‘Brightburn’. Menariknya filem ini juga merupakan hasil kerjasama daripda tiga orang adik-beradik iaitu James Gunn (pengarah ‘Guardian of the Galaxy), Mark Gunn dan Brian Gunn.

BACA: Lihat Transformasi Luar Biasa Pelakon Hollywood Lakukan Untuk Filem Superhero

[CONTEST] Menangi 100 Tiket Tayangan Perdana Filem Superhero Seram, ‘Brightburn’

IKLAN

James bertindak menjadi penerbit manakala Brian dan Mark pula menghasilkan lakon layar. Sementara itu pengarah pula digalas oleh David Yarovesky. ‘Brightburn’ dibintangi oleh pelakon-pelakon hebat dengan menampilkan pelakon kanak-kanak Jackson A. Dunn sebagai Brandon Breyer. Selain itu ia juga dibarisi pelakon berpengalaman Elizabeth Banks dan David Denman.

[CONTEST] Menangi 100 Tiket Tayangan Perdana Filem Superhero Seram, ‘Brightburn’

KISAHNYA?

Apa akan terjadi jika seorang kanak-kanak dari angkasa lepas terhempas di bumi. Ya, plot itu mungkin anda pernah dengar bukan. Tapi bezanya dia membeza menjadi lebih kejam berbanding menjadi adiwira yang menyelamatkan dunia. Kyle dan Tori Breyer merupakan pasangan yang tidak mempunyai anak.

IKLAN

Penemuan mereka terhadap seorang bayi yang terhempas di dalam sebuah kapal angkasa merupakan satu anugerah bagi mereka. Tapi sepanjang tempoh membesar bayi yang diberi nama Brandon seakan ada yang tidak kena. Faktor luaran juga menjadikannya sebagai seorang yang mula memendam api kemarahan dan kejahatan.

Filem superhero seram ini akan mula ditayangkan di seluruh negara bermula pada 9 Mei 2019!

PERADUAN MASKULIN x MEN IN BLACK: INTERNATIONAL    
[CONTEST] Menangi 100 Tiket Tayangan Perdana Filem Superhero Seram, ‘Brightburn’

Tarikh: 8 Mei 2019 (Rabu)

IKLAN

Lokasi: GSC One Utama

Masa: 9pm

Hall: 10