Image by stockking on Freepik

Ramai yang tidak menyangka personaliti lelaki sebenarnya boleh dikenal pasti hanya dengan cara tengok bentuk badan lelaki.

Jadi selepas ini, makin sukarlah lelaki nak berahsia tentang perangai sebenarnya kerana menerusi perkongsian ini, semuanya sudah ‘kantoi’.

Apa-apa pun, info yang diterima ini sangat menarik dan berbaloi untuk dibaca. Sehingga rasa macam kena batang hidung sendiri pun ada :

Kulit

Kulit yang berwarna kemerah-merahan tanda seseorang itu pemarah, memiliki daya fikir yang lemah dan tidak tetap dalam melakukan sesuatu pekerjaan.

Warna kehijauan dan kemerahan pula tanda bersungguh-sungguh dalam melakukan sesuatu pekerjaan sehingga selesai. Warna hijau kehitaman tanda seseorang itu jahat kelakuanya manakala warna kulit yang sangat putih tanda seseorang ini miliki penyakit dan kekurangan darah. Selain itu, ia juga melambangkan kelakuannya sangat baik.

Rambut

Jika rambut kasar dan keras, itu tandanya seseorang itu berani dan otaknya sihat . Jika hitam dan hitam tanda berakal dan pertimbangannya sempurna.

‘Dahi Luas Tanda Bijak’, Betul Ke? Kenali Personaliti Lelaki Menerusi Bentuk Badan
Image by Lifestylememory on Freepik

Kepala

Saiz yang besar tanda tetap pendirian dan berakal manakala sederhana tandanya berpengetahuan. Terlalu besar tidak sepadan dengan leher tanda tidak sihat otaknya dan kepala kecil tanda suka menurut nafsu kurang akalnya.

Dahi

Dahi luas tanda bijak dan sempurna akalnya. Sederhana luasnya dan berketus tanda pengasih dan berani. Dahi yang kecil tanda kurang akal. Dahi yang banyak kerut antara kening tanda pemarah.

‘Dahi Luas Tanda Bijak’, Betul Ke? Kenali Personaliti Lelaki Menerusi Bentuk Badan
Image by Drazen Zigic on Freepik

Mata

Mata Yang jarang di kerdipkan tanda bijaksana. Mata besar tersembul tanda tamak dan tidak di percayai,dan dia ingin memiliki harta orang lain. Mata yang merah tanda berani tetapi kurang akal.

Mata yang seperti mata kanak-kanak serta bercahaya tanda di kasihi oleh manusia lain serta panjang umur.Mata yang kerap di kerdipkan tanda pemaaf. Mata kecil tanda kurang sempurna pertimbangan.

Hidung

Hidung yang sederhana saiznya tanda berakal. Hidung yang rendah dan besar tanda suka mengikut hawa nafsu. Batang hidung yang nipis tanda suka berkelahi. Lubang hidung yang luas tanda dengki dan pemarah.

IKLAN

Hidung tebal ditengahnya tanda pendusta. Hidung bongkok tanda manusia yang paing jahat. Hidung mancung tanda bijak dan sempurna akalnya serta penyayang.

Bibir

Bibir yang tebal tanda kurang berakal .Bibir yang nipis tanda suka menghasut. Bibir yang merah tanda sihat.Merah keputihan tanda berakal dan mudah faham. Bibir pucat tanda putus asa dan berpanyakit. Bibir hijau seperti lintah tanda banyak makan makanan yang haram.

‘Dahi Luas Tanda Bijak’, Betul Ke? Kenali Personaliti Lelaki Menerusi Bentuk Badan
Image by pressfoto on Freepik

Gigi

Panjang dan besar tanda pendusta.sederhana tanda sempurna kelakuannya. Sempurna rapat tanda jujur.

Dagu

Dagu yang luas tanda takbur. Dagu yang tirus tanda kurang akal dan jahat. Dagu sederhana tanda sempurna kelakuannya .

Suara

Nyaring tanda berani. Perlahan tanda pendusta dan bebal. Tidak tetap tanda bunyi bodoh. Suara yang merdu tanda jujur tapi kurang bijak.

Mulut

Mulut yang kecil tanda bijaksana. Mulut yang luas tanda berani. Mulut yang sederhana tanda sempurna akalnya.

IKLAN

Telinga

Telinga yang besar tanda berakal tetapi lekas marah. Telinga kecil tanda kurang akal. Cuping telinga yang melekat tanda kejam.

Bahu

Bahu besar tanda kurang akal tapi tanda berani. Bahu yang singkat tanda sukakan pekerjaan yang jahat. Belikat bahu yang di tumbuhi bulu roma tanda kuat berjimak.

Belakang

Belakang yang lebar tanda keras hati, takbur dan pemarah. Bongkok tanda gigih dan bijaksana. Belakang yang tebal tanda dia seorang yang bijaksana.

Leher

Leher sangat pendek tanda jahat dan pendusta. Panjang dan lurus tanda bebal dan berpenyakit . Leher besar tanda suka berolok-olok tetapi berani. Urat leher yang timbul tanda pemarah.

Dada

Dada yang sederhana tanda berakal. Dada yang tumbuh bulu tanda kurang berakal dan suka melakukan perkara jahat.

Lidah

Lidah yang panjang tanda fasih bertutur.

IKLAN

Lengan

Lengan yang panjang ke lutut tanda pemarah, berani, berjaya dalam kerjanya tapi takbur dan suka meninggi diri. Lengan yang pendek tanda tidak sihat dan suka berbuat jahat.

Tapak tangan

Berjari panjang tanda berani dan berakal. Tapak tangan yang lembut tanda mudah memahami. Tapak tangan yang nipis tanda kurang akal.

Jari

Jari yang panjang dan lebar tanda kuat. Jari yang pendek tanda bebal. Jari yang sederhana tanda tidak sempurna akal tetapi budiman.

Perut

Perut yang besar tanda tidak malu dan berpenyakit. Perut yang sederhana tanda bijak dan sihat.

Pinggang

Pinggang yang lembut tanda berani. Pinggang yang tiada daging tanda keras hati dan takbur.

Betis

Betis yang sederhana tanda sihat.

Kaki

Kaki yang sederhana tanda sempurna akal. Kaki yang kecil tanda fasik.kaki yang besar tanda bodoh.

Tumit

Tumit yang besar tanda sihat . Tumit yang sederhana tanda suka berbuat kebajikan. Tumit yang kecil tanda kurang sihat.

Langkah

Langkah yang panjang dan teratur tanda sempurna pekerjaannya. Langkah pendek dan kurang tetap tanda kurang berakal.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI