Sebut sahaja limau kasturi pasti ramai yang sudah terbayang dengan minuman limau ais atau teh ‘o’ ais limau yang cukup popular. Malah ada juga resepi limau kasturi asam boi yang kini semakin popular sebagai minuman berkhasiat.

Selain digunakan untuk minuman limau kasturi juga menjadi bahan yang tidak kurang pentingnya dalam masakan. Jadi tidak hairanlah limau kasturi mempunyai kedudukan istimewa sebagai bahan makanan dalam budaya masyarakat Malaysia.

MASKULIN tertarik dengan perkongsian daripada Dr Zubaidi Hj Ahmad yang menerangkan kebaikan limau kasturi terutamanya buat lelaki. Perkongsian beliau tersebut dibuat menerusi satu hantaran di Facebook kendaliannnya.

Ikuti perkongsian beliau di bawah:

KEBAIKAN LIMAU KASTURI

1. Limau KASTURI mengandungi sebatian PHLORETIN yang merupakan salah satul antioksida yang lebih banyak dari epal dan teh hijau.

IKLAN

2. Ia juga mengandungi satu lagi sebatian antioksida yang dinamakan VITEXIN ni juga bahan yang bagus ada yang bagus untuk mencegah penyakit jantung dan kanser.

3. Ia juga mengandungi FELURIC ASID yang bagus untuk menghilangkan kedutan pada kulit sebab dan perlahankan proses penuaan.

Untuk kaum lelaki untuk menguatkan jantung dan meningkat stamina, elok makan limau kasturi ni. Betullah kata orang lama “Sebelum makan daging, perah limau dahulu atasnya”.

IKLAN

Limau KASTURI membantu menurunkan tahap kolesterol.

Jadi elok amalkan limau KASTURI dalam makanan dan minuman.

#HealthDrZubaidi

IKLAN

Doktor Ini Kongsi Kelebihan Limau Kasturi Terutamanya Untuk Lelaki

Jadi buat anda yang sentiasa amalkan pengambilan limau kasturi boleh teruskan. Untuk anda yang sebelum ini mungkin tidak berapa gemar mungkin boleh mula mencubanya.

Semoga perkongsian dari Dr Zubaidi Hj Ahmad ini memberikan manfaat kepada kita semua.

Kredit: Dr Zubaidi Hj Ahmad

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI