Masalah buncit sering terjadi pada diri terutamanya ketika kita semakin dewasa dan berusia. Hal ini bertambah sensitif jika kita kata seseorang itu buncit terutamanya lelaki.

Pelbagai faktor yang boleh menyebabkan perut buncit antaranya ialah pencernaan yang tidak normal serta corak pemakanan yang tidak betul serta tidak seimbang.

Tidak mengapa, perut buncit boleh ditangani dengan pelbagai cara. Lepas ni anda boleh lah tersenyum kembali dan tidak perlu tambah saiz pakaian hanya kerana ingin menyembunyikan buncit itu.

#1: Minum air lemon

Elak Makanan Masin & Amalkan Lemon Jus Untuk Tangani Masalah Perut Buncit!

IKLAN

Buah lemon mempunyai khasiatnya yang tersendiri. Salah satu kebaikan mengamalkan buah lemon ini ia boleh dijadikan sebagi detox harian serta membantu membuang toksin dalam badan.

Paling penting, anda perlu amalkan sebaik anda makan dengan kadar konsisten. Untuk dapatkan efek yang lebih efektif lebih baik minum lemon suam yang tidak ditambah dengan gula.

IKLAN

#2: Pilih makanan yang seimbang

Elak Makanan Masin & Amalkan Lemon Jus Untuk Tangani Masalah Perut Buncit!

IKLAN

Jika anda makan, elakkan makan di selang seli dengan minum air. Seelaoknya minum selepas beberapa minit anda makan. Amalkan makanan yang sihat dan seimbang. Cuba elakkan diri dari mengambil makanan yang mempunyai kandungan garam yang tinggi, berlemak berminya serta makanan segara.

#3: Lakukan senaman

Elak Makanan Masin & Amalkan Lemon Jus Untuk Tangani Masalah Perut Buncit!

Pastikan anda melakukan senaman sekurang-kurangnya setengah jam dalam masa sehari atau 90 minit dalam masa seminggu. Lakukan ‘sit up’, tekan tubi atau ‘plank’ selama 30 saat bagi sesi permulaan senaman.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI