Saban tahun kita menyaksikan pelbagai inovasi serta pengenalan teknologi terkini didalam industri telefon pintar diperkenalkan kepada pengguna. Setiap satunya pasti mempunyai idea yang cukup menarik dan kadangkala dianggap cukup radikal.

Di natara pemain utama industri peranti pintar globalialah Samsung yang dilihat tidak pernah takut untuk memperkenalkan sesuatu yang baharu atau menginovasikan inspirasi lampau menjadi sesuatu yang lebih baik.

Pada Ogos tahun lalu dalam sebuah acara ‘Unpacked’ yang dilangsungkan oleh Samsung, mereka teLah berkongsi pelbagai startegi serta pengenalan inovasi baharu yang dilihat mampu memberikan wajah baharu di dalam lanskap peranti pintar terutamanya dalam segmen telefon pintar.

Perkara ini dikongsi oleh Presiden & Ketua Perniagaan Komunikasi Mobil Samsung Electronics, Dr. TM Roh. Jelasnya selepas setahun berlalu, teknologi peranti pintar telah melalui satu evolusi yang cukup signifikan.

Era Baharu Inovasi Telefon Pintar Terkini Dari Samsung Bakal Terungkap
Presiden & Ketua Perniagaan Komunikasi Mobil Samsung Electronics, Dr. TM Roh

“Kolaborasi kami bersama rakan niaga yang memberikan komitmen tinggi telah memacu usaha kami untuk memberikan teknologi yang lebih versatail. Ketika kita berada dalam dunia transformasi yang lebih tangkas, saya percaya ekosustem merupakan satu cara untuk mempercepatkan inovasi serta memberikan kebebasan kepada pengguna merasai pengalaman tersendiri bersama peranti.

IKLAN
Era Baharu Inovasi Telefon Pintar Terkini Dari Samsung Bakal Terungkap
Galaxy Z Fold2

“Samsung Electronics bersedia untuk mengunkap dan memperkenalkan teknologi telefon pintar yang lebih baik. Selaras dengan itu, Samsung bakal memperkenalkan telefonpintar terbaik, tercanggih dan terkini, Samsung Galaxy Z series yang bakal mengubah lanskap kategori telefonm pintar,” ujarnya lagi.

PENGALAMAN BAHARU BERSAMA TEKNOLGI HEBAT

Menyedari bahawa pengguna global kini memerlukan teknologi yang lebih fleksibel untuk diterokai, Samsung sentiasa terbuka dan mendengar luahan mereka untuk menghasilkan inovasi yang mampu memberikan pengalaman lebih menarik.

Dari kamera yang epik, penggunaan visual sensasi serta ketahan bateri berpanjangan merupakan antara fokus utama yang diberikan perhatian khusus oleh Samsung.

IKLAN
Era Baharu Inovasi Telefon Pintar Terkini Dari Samsung Bakal Terungkap
Galaxy Z Flip

“Usaha untuk membawa merasai pengalaman yang baharu, kami akan membawakan anda untuk menerokai jajahan baharu teknologi telefon pintar. Itulah yang telah kami lakukan dengan pengenalan Galaxy Fold. Dan kini kami tidak akan berhenti di situ sahaja dengan memperkenalkan generasi kedua telefon pintar boleh lipat, Galaxy Z Fold 2 dan juga Galaxy Z Flip.

“Pengalaman menggunakan skrin yang lebih kaya, berbeza serta unik menjadikan inovasi ini sebagai tarikan utama. Saya turut berbesar hati generasi ketiga peranti boleh lipat akan terus memperkenalkan teknologi lebih mantap dengan keupayan pelbagai tugasan ataumultitasking untuk pengguna di seluruh dunia,” tambahnya lagi.

EKOSISTEM DIPERCAYAI

Faktor sambungan dalam ekosistem yang stabil dan boleh dipercayai menjadi salah satu perkara yang cukup penting di kalangan pengguna. Bagi Samsung, kolaborasi berpanjangan bersama rakan niaga seperti Google dan Microsoft telah menjadikan peranti mereka cukup selamat dan dipercayai dalam dunia teknologi yang cukuppantas bergerak.

IKLAN

Kerjasama berpanjangan dan tidak pernah putus tersebut turut memberikan kawalan lebih menyeluruh kepada penggunanya dari segi perkongsian data dan privasi. Ini bermakna pengguna diberi ruang lebih banyak untukmengawal sendiri pengalaman mereka menggunakan peranti tanpa perlu rasa was-was.

Kolaborasi ini juga telah mewujukan pelbagai palikasi yang dibangunkan bersama. Antaranya pengenalan aplikasi Galaxy seperti Samsung Helath dan Smarthings yang dibangunkan bersama Google.

ERA BAHARU TELEFON PINTAR BAKAL BERMULA

Pengenalan siri terbaru Galaxy Z Fold bakal menyaksikan kombinasi telefon pintar terbaik yang akan turut manawarkan inovasi baharu pengalaman menggunakan peranti pintar. Mnakala untuk model terbaru Gaaxy Z Flip pula akan menyerlahkan gaya yang lebih elegan, tahan lasak serta menggunakan material lebih kuat.

Beliau juga menyeru pengguna dan peminat peranti pintar Samsung untuk bersedia menantikan era bhaharu telefon pintar yang bakal diungkapkan dalam masa terdekat.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI