Gaya hidup yang cukup bersifat mobiliti kini menyaksikan pengguna lebih mahukan peranti yang boleh digunakan di mana sahaja. Salah satunya ialah fon telinga yang menawarkan bukan sahaja keselesaan tetapi mudah dibawa.

Sebagai antara jenama perintis barangan pengguna berteknologi tinggi, LG Eelectronics telah melakukan kolaborasi bersama jenama yang terkenal dalam bidang audio resolusi tinggi, Meridian.

Kerjasama ini menyaksikan lahirnya fon telinga hebat, LG TONE Free tanpa wayar. Fon telinga atau lebih popular dengan istilah ‘earbuds’ ini menampilkan rekaan yang cukup elegan, sleek di samping menawarkan keselesaan maksima kepada penggunanya.

Fon Telinga ‘Self-Clean’ LG Tone Free Singkir Bakteria Guna Cahaya UV

Lebih menarik lagi, LG TONE Free menawarkan ciri-ciri unik yang cukup berguna kepada penggunanya. Ia dilengkapi dengan case yang mempunyai kemampuan melakukan pembersihan dengan pensterilan UV. Secara tidak langsung ia memberikan faktor kebersihan serta keselamatan daripada bakteria bahaya.

IKLAN

Jelas Pengarah Urusan LG Eelectronics Malaysia, Kim Kyutae, “Tahun lalu kami memasuki pasaran purifier udara dan air dengan pengenalan produk PuriCare. Ia merupakan satu kemajuan teknologi penapis air tanpa tangki. Meneruskan legasi itu, kami ingin memperkukuhkan kedudukan LG Eelectronics di Malaysia dengan pengenalan LG TONE Free”.

KEBERSIHAN BAIK

Fon telinga yang menjadi peranti kegunaan harian boleh terkesan dengan pelbagai kotoran dan bakteria. Dengan LG TONE Free, ia mampu melakukan cucian sendiri dengan menggunakan cae penngesan UVnano.

Ia dikatakan mampu membunuh sehingga 99.9% bakteria yang melekat di fon telinga dengan menggunakan UV LED ketika pengecasan dilakukan. Jadi buat pengguna tidak perlu lagi risau akan aspek kebersihan peranti ini.

IKLAN

Fon Telinga ‘Self-Clean’ LG Tone Free Singkir Bakteria Guna Cahaya UV

Selain itu, ia turut menawarkan kualiti bunyi pada tahap premium dengan teknologo dari Meridian. Antara teknologi yang digunakan ialah Meridian Headphone Spatial Processing yang memberikan antara kualiti audio terbaik di dunia.

IKLAN

LG TONE FREE juga menawarkan tahap keselesaan yang baik dan dikatakan sesuai untuk pelbagai jenis aktviti sama ada di gimnasium, di dalam kereta, trek larian dan juga di rumah.

Fon Telinga ‘Self-Clean’ LG Tone Free Singkir Bakteria Guna Cahaya UV

Ia kini boleh didapati di pasaran dengan dua warna menarik iaitu Stylish Black dan Modern White.

Jika ingin mengetahui lebih lanjut dan mendapatkannya, anda boleh ketahuinya di sini.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI