Hati manusia ni rapuh, bukan saja wanita yang mengalami gangguan emosi setiap bulan, malah lelaki juga boleh mengalami kemurungan jika apa yang diusahakan tidak menjadi. Sebagai contoh apabila seseorang itu berusaha untuk mencapai target dalam gym. Ia akan menyebabkan kemurungan apabila niat untuk mencapai target itu tidak menjadi akibat kurang latihan atau kemampuan. Pada akhirnya, ia akan menjadikan seseorang itu mula stress dan gejala itu akan mengundang seseorang untuk tidak mencapai target walaupun telah berusaha sebaik mungkin.

 

Jika anda terlalu extreme dalam mengawal diet anda, ia akan memudaratkan. Berkelakuan melampau dalam gym boleh menurunkan tekanan darah, melepaskan endorfin, menguatkan sistem imun, meningkatkan daya ingatan, hindar dari stress, dan membuat anda merasa lebih bahagia. Jadi jika anda berhempas pulas dalam gym tapi anda tidak mendapat keputusan yang menarik, apa kata anda cuba ini:

 

 

IKLAN

Bukan semua jenis senaman baik untuk kita

Gunakan Alternatif Ini Untuk Buang Lemak Degil

Senaman sebenarnya masa untuk kita kurangkan stress dan berpeluh. Bermakna, seseorang perlu enjoy ketika sedang bersenam. Tabata dan kick-boxing memang membantu seseorang untuk menurunkan berat badan di samping menjadikan tona otot anda cantik. Namun, anda harus ingat, perbuatan yang bukan atas kerelaan akan menjadikan badan anda lemah untuk menerima apa juga jenis senaman. Keputusannya, ia tidak dapat membantu anda untuk menurunkan berat, sebaliknya menambahkan lagi berat atau anda akan berada pada tahap itu sampai bila-bila. Apa kata anda berzumba, bersukan atau lakukan senaman mudah setiap pagi dan sebelum tidur. Barulah enjoy!

IKLAN

Gunakan Alternatif Ini Untuk Buang Lemak Degil

Beri peluang untuk ber Cheat Meal

Gunakan Alternatif Ini Untuk Buang Lemak Degil

IKLAN

Bersenam akan menjadikan anda turut mengawal pemakanan anda. Makan makanan yang seimbang memang menjadikan anda berada dalam keadaan sihat malah ia bertindak untuk menghapuskan lemak! Namun, terlampau menjaga makanan juga boleh membuatkan badan anda lemah kerana ia memerlukan lemak untuk terus bekerja. Jadi, manjakan diri anda dengan makan makanan yang penuh dengan kalori agar ia dapat membantu anda menghapuskan lemak lama. Jangan ada mindset bahawa “lemak lama pun tak habis bakar, nak masuk lemak baru pulak” mindset itu akan membuatkan badan anda menghadapi tekanan dan berat badan anda tidak akan turun selepas itu.

Gunakan Alternatif Ini Untuk Buang Lemak Degil

 

Jadi, nak kurus ni senang je sebenarnya, kalau anda berpegang pada YOLO, maka anda akan faham yang hidup ni akan lebih gembira jika kita tidak terlalu ketat dengan diet dan senaman! Selamat mencuba!!!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI