Gara-gara tertinggal beg galas di Universiti Northwestern Afrika Selatan ibu bapa kepada pelajar sanggup menghantar dengan menaiki sebuah helikopter.

Video berdurasi 30 saat ini menjadi viral apabila ada seorang pengguna twitter berkongsi moment tersebut kepada umum.

Panik dengan apa yang berlaku, ramai menyangka ia ada urusan kecemasan kerana sehingga melibatkan helikopter. Beberapa minit kemudian, mucul seorang pemuda yang juga pelajar university berkenaan menuju kea rah helikopter tersebut dan mengambil beg galasnya.

IKLAN

“Dia mengambil beg galasnya yang tertinggal! Siapa lelaki ini?” jerit seorang gadis bagai tidak percaya.

Rupa-rupanya ibu bapa seorang pelajar telah datang ke university itu dengan menaiki helikopter semata-mata kerana mahu menghantar beg galas yang mengandungi buku penting yang tertingga di rumah.

IKLAN

Kejadian itu berlaku di kawasan parking dan disaksikan oleh warga kampus dan rata-rata mengkagumi dan terpesona dengan pemuda tersebut sehinggakan menjadi bualan twitter siapakah gerangan jejaka tersebut yang lagaknya seperti golongan berada.

IKLAN

Menurut laporan media di Afrika, jejaka tersebut memberitahu ibu bapanya memutuskan menaiki helikopter kerana tidak mahu terperangkap di dalam kesesakan lalu lintas.

Laporan media itu turut menyebut, helikopter mini dengan kelajuan 140 kilometer sejam yang dibawa oleh ibu bapa pelajar berkenaan berharga sekitar RM1.65 juta (300,000 pound) yang boleh disewa dengan anggaran RM825 (150 pound) sejam.

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI