hebatnya lelaki pendiam
Foto: cookie_studio - www.freepik.com

Jika dilihat kepada filem-filem romantik, kebanyakan watak hero kebiasaannya jenis yang nakal tapi baik hati. Bak kata orang jenis bad boy tapi dalam hati ada taman. Namun adakah realitinya begitu? Hebatnya karakter itu digambarkan sampai begitu sekali cukup lengkap dengan pakej wajah handsome dan anak orang kaya.

Lelaki pendiam pula sering digambarkan menerusi drama dan filem sebagai seorang yang lurus bendul. Seorang yang nerd dan hanya jadi watak sampingan melengkapkan circle of friend hero, si watak utama.

Jadi tidak hairanlah ramai wanita mudah tergoda dengan karakter lelaki ‘bad boy’. Fantasi mereka telah dipupuk sejak dari kecil menerusi pelbagai bentuk filem serta cereka novel cinta.

Ramai yang sebearnya tidak tahu betapa hebatnya seorang lelaki pendiam dan pemalu. Kerana pendiam itu bukan bererti perjalanan romantis anda menjadi bosan. Tak percaya? Lihat sahaja kelebihan mereka seperti MASKULIN senaraikan di bawah.

PENYABAR

Lelaki pemalu pendengar yang baik: lelaki pemalu ini bukan jenis yang suka berebut bercakap, dan tahap kesabaran mereka tinggi, jadi merekalah tempat terbaik untuk mengadu.

IKLAN

PUJIANNYA IKHLAS

Lelaki pemalu orang yang ikhlas: kalau prince charming puji anda cantik, tak perlulah gembira sangat ye, sebab dia dah cakap benda yang sama dekat 1,154 perempuan yang lain. Tapi kalau lelaki pemalu puji anda cantik, dia dah practice depan cermin sebanyak 582 kali.

BACA: Wahai Lelaki Kacak, Ini Beberapa Tip Boleh Buat Anda Jadi Kacak Berkali Ganda

IKLAN

PERHATIAN TOTAL

Lelaki pemalu memberi perhatian sepenuhnya kepada setiap details anda: lelaki pemalu ni tak banyak bercakap, lebih banyak masa mereka memerhati.

Jangan terkejut lelaki pemalu ni tahu apa makanan kegemaran anda walaupun anda tak beritahu dia, atau dia ingat hari jadi anda sementara semua orang lupa, sebab dia dah lama dah perasan perkara-perkara tersebut.

IKLAN

FOKUS TINGGI

Lelaki pemalu selalunya akan berjaya dalam hidup: sifat malu mereka menyebabkan mereka kurang bersosial dan buat aktiviti yang tak berfaedah (seperti clubbing, hisap shisha).

Lebih banyak masa mereka fokus untuk membangunkan kepakaran dan merancang masa depan. Jadi kalau anda nak cari pasangan yang boleh buat hidup anda senang, carilah lelaki pemalu, bukan cari jenis muka hensem tapi minta duit dengan anda setiap hujung bulan.

SANGAT SETIA

Lelaki pemalu lelaki setia: malu perisai orang beriman. Tak perlu risaulah lelaki pemalu akan bercurang atau main kayu tiga. Jangan kata nak mengurat sana sini, mereka jumpa perempuan je terus akan menundukkan pandangan.

Jangan lupa follow IG Maskulin untuk update gaya hidup lelaki terkini!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI