Sambutan Hari Kebangsaan baru-baru ini di negara kita cukup meriah terutamanya perarakan di Putrajaya yang bukan sahaja menarik perhatian rakyat tempatan malah pelancong dari luar.

Lihat sahajalah seleksi video di YouTube contohnya, pelbagai coretan pengalaman merasai sendiri kemeriahan sambutan tersebut dirakamkan oleh pelancong-pelancong asing.

Dalam tempoh beberapa hari lagi tiba pula Hari Malaysia. Inilah semangat kebangsaan yang cukup hebat dan unik hanya di Malaysia. Sepanjang sambutan Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia pelbagai jenis sambutan dan keraian dianjurkan oleh pelbagai pihak.

Bagi Nobu KL selaku restoran makanan Jepun yang cukup popular di ibu kota, mereka menampilkan hidangan dan menu istimewa bertemakan sambutan ulang tahun kemerdekaan negara. Nobu KL menampilkan ‘Flavours of Freefom Osusume’, hidangan yang dikatakan lengkap dengan karya sofistikated dan inovasi kulinari terkini.

Hidangan & Menu Istimewa Hari Malaysia, Nobu KL Raikan Citarasa Tempatan

Untuk meraikan kekayaan budaya dan warisan Malaysia, menu unik ini mula ditawarkan Nobu KL bermula pada 21 Ogos 2023 sehingga 17 September 2023.

“Dengan penuh gembira dan bangga kami tampilan menu ‘Flavours of Freedom Osusume’ yang serba baharu. Ia menggabungkan tema Merdeka dengan semangat Hari Malaysia. Mengambil inspirasi daripada permaidani kekayaan warisan kulinari dari Sabah dan Pulau Pinang, kami dapat untuk menggabungkan perisa tempatan ini dengan gaya istimewa Nobu.

IKLAN

“Ia menghasilkan simfoni perisa yang harmoni yang memberi penghormatan kepada warisan negara yang kaya dan budaya makanan yang pelbagai.

“Saya benar-benar berbangga dengan pasukan cef berbakat saya yang telah mencurahkan semangat dan kreativiti mereka untuk menghasilkan ini menu yang menarik, dan saya sangat menantikan pelanggan kami untuk menikmati perjalanan bertenaga dengan pelbagai rasa ini,” kata Chef Philip Leong, Ketua Chef Nobu Kuala Lumpur.

Hidangan & Menu Istimewa Hari Malaysia, Nobu KL Raikan Citarasa Tempatan

Penggemar Epicurean pastinya teruja untuk menikmati hidangan avant-garde ‘Flavours of Freedom Osusume’. Pertama sekali ikan kakap merah dengan pembalut ketumbar, di mana ikan kakap berair yang dihiris nipis di atasnya dengan mangga dan timun segar, sebelum dibubuh dengan sedikit ketumbar pedas dan limau kasturi yang baru diperah.

Manakala hidangan tiram Pulau Pinang pula menyajikan gabungan indah tiram masin segar dan berair, dan keanggunan berasid jeruk limau. Karya kulinari ini benar-benar merangkumi rasa kemewahan.

IKLAN

Hidangan & Menu Istimewa Hari Malaysia, Nobu KL Raikan Citarasa Tempatan

Menaikkan menu dengan kehadirannya yang luar biasa adalah hidangan udang karang selipar dari Sabah bersama dengan Soba Tostada yang rangup dan Edamame Hummus yang licin baldu.

Gabungan harmoni ini mewujudkan interaksi luar biasa tekstur pelbagai dan rasa kosmopolitan yang benar-benar tiada tandingan.

Hidangan & Menu Istimewa Hari Malaysia, Nobu KL Raikan Citarasa Tempatan

IKLAN

Untuk memuncak pengembaraan Hari Kemerdekaan mereka yang mewah, pengunjung boleh menikmati persembahan tinggi pencuci mulut “Ma Lai Gao” yang lazat; ciptaan simfoni yang menjalinkan kek span teh hijau manis Cina klasik, dengan Onde-Onde Mochi dan Ais Krim Teh Hijau yang lazat.

Hidangan & Menu Istimewa Hari Malaysia, Nobu KL Raikan Citarasa Tempatan

Kumpulan yang menarik ini berjanji untuk membuatkan anda berasa di atas awan euforia yang berbahan api sakarin.

Buat anda yang ingin merasai sendiri kenikmatan menu makanan yang ekstravanganza dan meraikan semangat Hari Malaysia bolehlah kunjungi Nobu KL segera.

Jangan lupa subscribe atau follow YouTube dan TikTok MASKULIN untuk seleksi video menarik seperti di bawah!

@maskulinmy Dengarkan pendapat pelakon yang manis jelita, Daiyan Trisha mengenai fesyen lelaki dan kualiti seorang lelaki. Anda setuju tak dengan pendapat Daiyan ini? #fesyenlelaki #mensfashion #menssuit #bajumelayu #daiyantrisha #maskulin #majalahmaskulin ♬ original sound – Maskulin

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI