Ramai yang tidak mengetahui keperibadian seseorang itu boleh ditentukan melalui waktu-waktu kelahiran anda sewaktu bayi dahulu.

Kedengarannya agak aneh namun itulah ilmu astrologi yang dikongsi bagi membolehkan orang ramai mengkaji cara hidup dan perangai yang akan dibawa seseorang itu.

1. Waktu lahir pukul 5-7 pagi (Sekitar Subuh)

Individu yang lahir pada waktu bersifat sangat lembut, suka kebersihan serta berpakaian rapi. Individu yang lahir pada waktu Subuh juga dikatakan sangat peramah serta bersikap rendah diri selain memiliki akhlak yang sopan. Individu yang lahir pada waktu Subuh sangat sesuai untuk menjadi seorang ahli psikologi kerana karakternya yang cukup memahami orang lain, murah hati dan selalu membantu orang lain.

2. Waktu lahir pukul 7-9 pagi 

Karakter individu yang lahir pada waktu pagi memiliki cita-cita tinggi. Walaupun sedikit kurang sabar dan keras hati, anda dikatakan memiliki komitmen yang sangat kuat, bersifat jujur serta harga dirinya tinggi membuatkan dia boleh mencapai masa hadapan cerah menerusi berkat usahanya sendiri.

3. Waktu lahir pukul 9-11 pagi 

Individu yang lahir pada waktu awal tengahari cenderung menjadi seseorang yang mementingkan penampilan. Anda dikatakan memiliki sifat tenang, ceria, pintar, pandai berbicara dan pandai menyimpan perasaan. Dia menyukai persaingan, dan sangat gembira jika boleh memenangi sesuatu dan berada di puncak. Dia juga seorang yang suka merancang secara bijak.

4. Waktu lahir pukul 11 pagi

Pukul sebelas pagi biasanya dikatakan waktu kelahiran para atlet yang memiliki banyak tenaga dan kekuatan. Mengikut ilmu astrologi, anda adalah seseorang yang suka mengembara dan bersikap murah hati. Individu yang lahir pada waktu ini juga memiliki banyak ruang untuk cinta di dalam hatinya. Cinta kepada keluarga dan temannya akan membuat anda menjadi seseorang yang suka bekerja keras demi kebahagiaan orang lain.

IKLAN

5. Waktu lahir pukul 12 – 1 petang

Individu yang lahir pada waktu siang dan pada waktu tengahari khususnya adalah sejenis orang yang aktif dan energetik. Anda wujud dengan penuh rasa ingin tahu dan suka meneroka. Selain itu, individu yang lahir pada waktu matahari sedang tinggi memiliki kemampuan mengajar yang bagus. Anda boleh menjadi orang yang bercita-cita tinggi namun penuh rasa tanggungjawab. Anda juga dikatakan mudah bertemu jati diri dan tahu apa yang anda diinginkan dalam hidup ini.

6. Waktu lahir pukul 2-5 petang

Anak yang lahir pada waktu ini dikatakan seseorang yang bersopan santun, ramah, tenang, dan lembut. Namun demikian, anda dikatakan sering kelihatan sedih padahal anda sebenarnya sedang berfikir. Jika ada orang lain membuat sesuatu perkara yang tidak baik terhadap anda, anda akan melawan dan membela diri. Kepercayaan diri anda juga tersembunyi di sebalik sikap yang tenang. Anda seseorang membenci kekerasan namun bersifat keras kepala untuk meraih kejayaan sebanyak-banyaknya.

7. Waktu lahir pukul 5-7 malam

Individu yang lahir pada waktu ini memiliki keperibadian terbuka namun kurang sabar dan cenderung untuk melawan. Meskipun demikian, anda adalah seseorang yang bijaksana, pintar, berani melakukan hal yang benar, perancang yang baik serta tahu bagaimana untuk bertahan dalam situasi yang sukar. Anda memiliki kemampuan beradaptasi dengan orang-orang di sekeliling dan mempunyai dedikasi yang tinggi pada setiap pekerjaan selain boleh dipercayai. Selain itu, anda juga mudah menarik perhatian orang di sekeliling dengan gaya yang suka bergurau namun tetap tegas apabila diperlukan.

IKLAN

8. Waktu lahir pukul 7-8 malam

Individu yang lahir pada waktu Maghrib sehingga Isyak membesar sebagai seseorang yang penuh rasa empati. Anda dikatakan ikhlas dalam membantu orang lain. Selain itu, anda memiliki pembawaan diri yang ceria dan boleh menerima apa-apa sahaja dalam hidup.

9. Waktu lahir pukul 8-12 malam

Individu yang lahir pada waktu malam memiliki kepercayaan diri dan semangat tinggi. Karakter anda sebenarnya boleh dilihat sejak usia muda lagi namun untuk tempoh waktu ini, ada pecahan karakter seperti berikut :

a) 8 – 10 malam: Anda suka membantu orang lain dan bertemu kebahagiaan ketika membuat kebaikan. Sayangnya, dia akan menjadi seorang yang terlalu mementingkan kesempurnaan dan benci melakukan kesalahan.

IKLAN

b) 10 – 12 malam: Anda dikatakan seseorang yang periang dan sangat menghargai kreativiti selain pantang menyerah untuk mencapai apa yang diingini.

10. Waktu lahir pukul 12 malam–4 pagi

Tengah malam hingga menjelang pagi adalah waktu kelahiran individu yang penuh imaginasi. Anda juga dikatakan memiliki keperibadian yang sedikit sensitif.

11. Waktu lahir pukul 12 malam – 2 pagi

Individu yang lahir ketika ini cenderung memiliki kepercayaan diri tinggi dan berasa senang berkawan. Mereka juga suka berkongsi pengetahuan dan mendorong orang lain untuk berfikiran positif dan menjalani hidup dengan baik. Keluarga adalah hal utama bagi mereka yang lahir di tengah malam.

12. Waktu lahir pukul 2 pagi – jam 4 pagi

Anda yang lahir pada waktu awal pagi sehingga menjelang Subuh dikatakan menjadi seseorang yang mahir berkomunikasi selain ada perasaan rasa ingin tahu. Peluang anda berjaya dalam karier sangatlah besar. Anda dikatakan selalu berusaha keras dan teguh menjaga harga diri.

Anda lahir pukul berapa? Kongsikanlah. Semua ramalan di atas adalah berdasarkan ilmu astrologi. Sama ada benar atau tidak, terpulanglah pada diri untuk percaya atau sebaliknya.

Jika diri sudah jauh tersasar daripada matlamat awal, mungkin perkara ini boleh dijadikan rujukan untuk mengembalikan semula karakter yang sudah hilang dalam diri anda.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI