Jika anda tanya semua orang ingin pergi bercuti pula-pula dengan orang yang tersayang dan kawan-kawan. Lebih indah dan tenang lagi jika lokasi percutian itu tidak terlalu sibuk dan tidak ramai tahu tentangnya.

Ini yang telah dikongsikan Johan Latif, menurutnya rakan-rakan officenya nekad untuk pergi di pulau tersebar ketiga di Jepun iaitu Kyushu kerana ingin melihat dan rasai sendiri keunikan bahagian barat daya yang mempunyai iklim subtropika ini selama lapan hari dari 11 sehingga 19 Februari 2020 .

Oleh kerana agensi penerbangan buka route baru ke Fukuoka dia bersama 5 orang rakan sekerjanya tidak melepaskan peluang untuk menempah tiket penerbangan ke sana.

Ia hanya mengambil kos sebanyak RM4,000 termasuk Airbnb, hotel, transport, makan-makan, minum-minum dan tidak terkecuali shopping beberapa barangan.

Ini adalah itinerary dan kos yang diperlukan

Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!

IKLAN

Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!

Nasihatnya, elok jika anda terus ke Beppu sebaik sahaja anda sampai di Hakata Station pada hari pertama kerana anda boleh cover area Yufuin pada hari yang sama. Malah ia menambah sekiranya anda penat, bolehlah tidur dua malam kerana anda boleh melawat Hells of Beppu dan sekiranya. Menurutnya dia ralat kerana tidak berkesempatan melawat sekitar Beppu kerana masalah penginapan yang di tempah awal jadi agak sukar untuk dirinya adjust masa melawat.

Di hari kedua, dia bersama rakan-rakannya menyewa kereta di Beppu dan terus bergerak ke Takachiho Gorge & Mount Aso.. Tambahnya dia memulangkan kenderaan tersebut di Kumamoto station dan mereka menaik JR atau Shinkansen dan pergi terus ke Hakata.

IKLAN

Malah dia menabah, memandu di sekitar Jepun tiada masalah kerana driber belah kanan dan lane jalan pun tidak banyak bezanya dengan di Malaysia.

Tambahnya, kedai di sana kebanyakan beroperasi sehingga petang dan cepat tutup terutamanya di kawasan yang kurang pelancong pergi.

IKLAN

Negara yang terkenal dengan hasil pertanian utamanya ialah beras, teh, tembakau, keledek, dan kacang soya ini sangat tenang dan relas jika dibandingkan dengan kawasan Tokyo dan lain-lain.

Sempat dia berjenaka, kerana terlalu bertenang dan santai lah dia tidak sempat ke mana-mana kerana drag masa.

Okay tak nak buang masa jom kita lihat gambar-gambarnya di sana…

Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang! Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang! Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang! Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang! Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang! Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang! Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang! Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang! Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang! Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang! Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang! Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang! Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang! Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang! Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang! Kenangan Manis Lelaki Ini Ke Kyushu Jepun, Sangat Indah & Tenang!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI