Green screen photo created by DCStudio - www.freepik.com

Platform penstriman kini boleh dikatakan hampir mengambil alih trend bagaimana pengguna menonton kandungan yang ditawarkan. Suatu ketika dahulu kita hanya menunggu waktu siaran di televisyen namun kini, ia boleh ditonton di mana sahaja dan bila-bila masa!

Sebagai salah satu aplikasi penstriman popular masa kini, sooka mengumumkan pelancaran pelan VIP TV terbarunya. Lebih menarik ia turut bekerjasama dengan jenama-jenama Smart TV seperti Samsung, LG, Sharp dan Sony.

Menerusi pelan VIP TV ini, pengguna berpeluang menikmati kandungan premium sooka. Ini terutamanya kandungan sukan secara langsung sama ada tempatan dan antarabangsa. Malah, kandungan Original sooka tersendiri ditawarkan dengan pelbagai kandungan menarik.

Kerjasama sooka Bersama Pelbagai Jenama TV Pintar Untuk Pengalaman Tontonan Terbaik

Ketua OTT sooka, Andy Paterson,berkata, “sooka diperkenalkan ketika pengguna lebih cenderung ke arah gaya hidup yang mengutamakan penggunaan telefon mudah alih dan pengalaman menikmati kandungan dalam talian.

IKLAN

“Kami percaya bahawa penonton kami menghargai sepenuhnya pengalaman menstrim kandungan premium kami dari peranti mudah alih mereka, dan kini kami ingin melanjutkan pengalaman menonton tersebut kepada skrin yang lebih besar, seterusnya membawa kepada pelancaran sooka VIP TV,” jelasnya lagi.

PERKONGSIAN STRATEGIK

Kerjasama sooka bersama jenama TV pintar dilihat sebagai satu langkah proaktif dalam memberikan kandungan berkualiti kepada pengguna. Rakan kongsi mereka terdiri daripada jenama Samsung, LG, Sharp dan Sony. Malah pada awal tahun ini, sooka memulakan perjalanan skrin besar ini dengan memulakan perjanjian kerjasama dengan Sharp dan Sony, diikuti dengan Samsung dan LG.

“Kerjasama Samsung dan sooka telah membenarkan kami untuk berhubung dengan lebih ramai pengguna millenial Malaysia, mempamerkan penggunaan Smart Hub untuk pengalaman penggunaan yang lancar, serta menawarkan pengalaman menonton yang lebih mengasyikkan.

IKLAN

“Kami mengucapkan tahniah kepada sooka atas perkembangannya ke skrin besar dan semoga mendapat kejayaan dalam memperkenalkan lebih banyak kandungan tempatan kepada penonton kami,” kata Ketua Pegawai Pemasaran di Samsung Malaysia, Elaine Soh,.

Kerjasama sooka Bersama Pelbagai Jenama TV Pintar Untuk Pengalaman Tontonan Terbaik

IKLAN

Manakala Pengurus Besar Pemasaran di LG Electronics, Yong Hung Teo pula berkata, “Kami berharap melalui teknologi LG dalam menyampaikan kualiti gambar yang menakjubkan, pelanggan sooka akan dapat menambahbaik pengalaman menonton mereka di skrin besar. Kami sangat berbesar hati dengan kerjasama bersama sooka dan akan teruskan menyokong kolaborasi strategik ini untuk memenuhi keperluan pelanggan tempatan kami.”

Bermula 16 Jun 2022 hingga 15 Julai 2022, pelanggan baru yang melanggan VIP TV dapat menikmati promosi ‘Beli 1 bulan, PERCUMA 1 bulan’ untuk semua pembelian di laman web sooka.my, di mana pelanggan akan menerima langganan bulan kedua secara percuma.

Pelanggan boleh melayari laman langganan sooka di aplikasi mudah alih atau laman web rasmi untuk melanggan pelan VIP TV, dan muat turun aplikasi sooka di stor aplikasi Smart TV rakan kongsi yang disebut untuk menikmati pengalaman menonton di skrin besar. Seperti pelan mudah alih VIP+Sports dan VIP Entertainment yang sedia ada, VIP TV adalah bebas kontrak dan bebas komitmen jangka panjang.

https://www.youtube.com/watch?v=4TNLoxXce30&t=179s

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI