Warna sering menjadi peranan penting dalam kehidupan seseorang. Misalnya, putih melambangkan suasana yang tenang dan hitam penuh eksklusif.

Kalau merah pula, ia merujuk kepada perlambangan yang penuh berahi serta cukup bermotivasi kerana ia memberikan aura yang serba berani.

Menurut satu kajian di Jepun, mereka berpendapat golongan lelaki yang hidup dalam keadaan penuh stail begitu menggemari wanita yang suka memakai gincu merah.

Kajian tersebut juga menemui 5 sebab dan alasan kenapa segelintir golongan lelaki ini cukup gemar memandang bibir merah tersebut :

Lelaki Suka Wanita Bergincu Merah Bukti Miliki Hidup Yang Penuh Stail & Bermotivasi

1. Buatkan lelaki tenang

Wanita yang memakai gincu merah boleh menjinakkan lelaki. Lelaki akan jadi kurang bercakap dan menatap bibir itu lebih lama berbanding mata wanita.

IKLAN

2. Tarikan sensual

Warna merah itu merupakan tarikan sensual pada bibir yang wanita tidak harus sia-siakan. Bagus untuk temujanji kali pertama atau pertemuan saat yang penting.

Lelaki Suka Wanita Bergincu Merah Bukti Miliki Hidup Yang Penuh Stail & Bermotivasi

3. Menguatkan keinginan berasmara

Tanyalah mana-mana lelaki yang mementingkan stail, mereka cepat tewas dengan wanita yang memakai gincu merah kerana keinginan untuk berasmara jadi meningkat.

IKLAN

4. Menaikkan sisi lelaki

Mana-mana wanita yang bergincu merah berdamping dengan lelaki, sisi lelaki tersebut akan berubah dan orang sekeliling nampak begitu cool.

5. Penuh bersemangat

Sebab itu mana-mana lelaki yang cool, kalau pasangannya memakai gincu merah pada hari tersebut, anda akan melihat lelaki tersebut bekerja dengan penuh bersemangat.

Lelaki Suka Wanita Bergincu Merah Bukti Miliki Hidup Yang Penuh Stail & Bermotivasi

IKLAN

Bukan sekadar untuk menunjukkan kemampuannya kepada wanita berkenaan tetapi ia juga memudahkan urusan orang lain.

Perasan tak? Kalau ada sebarang pertemua close deal, si rakan bisnes akan membawa seorang wanita yang memakai gincu merah.

Tujuannya, lelaki yang serba ego ini akan jadi lebih mudah berurusan dalam suasana yang cukup professional.

Sumber : Sihat.com

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI