Percaya tak, dalam masa empat jam, anda sebenarnya boleh bakar dan hapuskan kalori dengan memanfaatkan terapi ais?

Mungkin pembaca sudah biasa mendengar bahawa ais boleh mendatangkan banyak kesan negatif kepada tubuh badan seperti melemahkan penghadaman yang membawa kepada masalah perut buncit, menjadikan tubuh mudah letih dan sebagainya.

Terkini, saintis telah menemui cara bagaimana seseorang juga boleh menghapuskan kalori serta mengecutkan lemak dengan menggunakan ais. Dalam erti kata lain, ais boleh buat anda jadi kurus!

Letak Pek Ais Selama 30 Minit, Ia Mampu Membakar Kalori Degil Di Tubuh
Dengan hanya menggunakan pek ais yang dilekapkan ke bahagian berlemak seperti di perut, lengan atau peha selama 30 minit, ia boleh serta-merta membakar kalori degil tersebut.

Kesejukan ais akan bantu menukar lemak putih (lemak tepu) yang menggemukkan itu kepada lemak coklat yang lebih mudah untuk dihapuskan.

IKLAN

# Manusia Ada Dua Jenis Lemak

Menurut fakta, manusia ada dua jenis tisu lemak. Lemak putih adalah jenis lemak tepu yang akan berkumpul lalu menjadikan bahagian-bahagian tubuh gemuk. Ia akan terus-menerus disalurkan ke dalam darah untuk membakar otot.

Rajah menunjukkan lemak coklat yang berada di celah-celah lemak putih…

Lemak coklat lebih senang untuk dihapuskan berbanding lemak putih yang bersifat tepu.

IKLAN

Manakala, tisu lemak coklat pula digunakan oleh tubuh untuk menghasilkan kehangatan jadi, lebih sejuk tubuh anda rasa, lebih banyak lemak coklat yang akan terhapus.

Letak Pek Ais Selama 30 Minit, Ia Mampu Membakar Kalori Degil Di Tubuh
.

IKLAN

# Penjelasan Saintis Tentang Penukaran Lemak Putih Kepada Lemak Coklat

Menurut saintis, tatkala tubuh manusia berada dalam suhu atau cuaca yang sejuk, lemak putih dalam badan akan bertukar menjadi lemak coklat. Lemak itu akan bantu menghasilkan suhu panas seterusnya hilang dan terhapus.

# Terapi Ais

Penulis dan penceramah bebas, Timothy Ferris menjelaskan kepada Dr. Oz bahawa, terapi ais akan dapat merangsang hormon bagi membantu mengurangkan berat badan. Boleh gunakan ais paket untuk diletak pada bahagian-bahagian badan yang tertentu bahkan mandi air ais juga dikatakan mampu berfungsi untuk mengecutkan seterusnya menghapuskan lemak.

Cara lain, anda boleh menghisap ketulan ais untuk memberi sensasi kesejukan kepada tubuh seterusnya secara perlahan membakar kalori dalam badan.

Belum cuba, belum tahu. Selamat beramal!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI