(L-R) Swati Chawla (P&C Director of PMM), Naeem Shahab Khan (MD of PMM), Veronica Choo (Head of Corp Comm of PMM)

Selain diberikan gaji yang setimpal, suasana kerja yang aman serta penjagaan kebajikan berkualiti, rata-rata pekerja di Malaysia pastinya akan berasa cukup bertuah jika mempunyai majikan yang baik.

Bukan wang ringgit semata yang menjadi ukuran bagi ramai orang. Mencari hubungan bersama majikan yang baik juga merupakan faktor mengapa mereka terus kekal dan gembira untuk menyumbangkan keringat di sesebuah organisasi atau syarikat.

Tidak dinafikan faktor tersebut juga menjadi salah satu sebab utama mengapa sesetengah pekerja terus setia bersama syarikat mereka.

Diiktiraf menjadi ‘Majikan Terbaik Di Malaysia’ merupakan satu pencapaian yang sangat hebat. Itulah yang telah dikecapi oleh Philip Morris (Malaysia) Sdn Bhd (PMM) yang telah diiktiraf oleh Pensijilan Majikan Terbaik hasil penilaian bebas oleh Top Employer Institute.

Lebih mengagumkan ia merupakan kali ketiga berturut-turut PMM telah menerima pengiktirafan sebagai Majikan Terbaik di Malaysia ini!

IKLAN

Pengiktirafan Buat 3 Tahun Berturut-Turut, Philip Morris Terima Anugerah Majikan Terbaik Di Malaysia!

Mengulas penerimaan anugerah berprestij ini Pengarah Urusan PMM, Naeem Shahab Khan berkata , berkata pengiktirafan sebagai Majikan Terbaik Malaysia untuk tahun ketiga berturut-turut itu adalah sokongan yang kukuh terhadap persekitaran kerja berkualiti tinggi di PMM.

“Kami terus berusaha untuk kecemerlangan dalam memastikan PMI adalah tempat kerja yang bagus dan sentiasa mencabar diri untuk menyediakan persekitaran kerja dan pengalaman unik kepada kakitangan.

IKLAN

“Dalam perjalanan transformasi, kami mengutamakan pekerja dengan membangunkan tempat kerja yang inklusif dan pelbagai,” katanya dalam satu kenyataan.

Pengiktirafan Buat 3 Tahun Berturut-Turut, Philip Morris Terima Anugerah Majikan Terbaik Di Malaysia!
Pengarah Urusan PMM, Naeem Shahab Khan

Pensijilan itu adalah pengiktirafan terhadap kecemerlangan Philip Morris International (PMI) dalam amalan orang ramai, menubuhkan syarikat dalam kalangan barisan majikan pilihan yang diberi tumpuan memenuhi keperluan kepelbagaian tenaga kerja global.

Ahli gabungan PMI juga diiktiraf sebagai majikan terkemuka di 44 negara di seluruh Eropah, Timur Tengah, Afrika dan Asia Pasifik.

IKLAN

Jelas Naeem lagi, syarikat mereka komited untuk mencipta masa depan bebas asap rokok dengan sentiasa berinovasi dan mendorong sempadan baharu dalam membangunkan rangkaian produk bebas asap rokok untuk perokok dewasa yang sebaliknya akan meneruskan merokok.

Beliau berkata, ia mendorong tenaga dan semangat pekerja untuk menyampaikan dan mencipta perubahan yang positif untuk berjuta-juta perokok dewasa di negara ini.

Sebahagian daripada proses pensijilan, PMI dikehendaki menunjukkan kepada juruaudit sumber manusia (HR) bebas bahawa ia cemerlang dalam enam dimensi HR dengan menjawab 400 soalan yang disandarkan dengan bukti.

Syarikat induk PMM, PMI juga adalah salah satu daripada 11 organisasi antarabangsa dianugerahkan pensijilan Majikan Terbaik Global tahun ini. PMI menggaji lebih 73,500 orang di seluruh dunia.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI