Perbuatan menjemput seseorang yang jelas berzina sebagai tetamu bual bicara adalah bercanggah dengan ajaran Rasulullah SAW yang mencela pendosa, demikian pendapat Timbalan Dekan Fakulti Pengajian Quran Sunnah USIM, Prof Madya Dr Ahmad Sanusi Azmi.

“Rasulullah mencela mereka yang suka mendedahkan dosa mereka sendiri sedangkan Allah sudah menyembunyikan keaiban maksiat yang mereka lakukan,” kata beliau menerusi satu hantaran di laman Instagramnya hari ini.

Podcast “Hot Daddy”: Yang Berzina Diraikan, Yang Halal Pula Dikecam – Dr Ahmad Sanusi
Foto: Tangkap layar hantaran di Instagram @drahmadsanusi.

Beliau turut menyifatkan yang dunia sudah terbalik apabila golongan penzina diraikan manakala golongan yang bernikah secara halal pula menjadi bahan kecaman orang ramai.

Lebih Malang Jika Masyarakat Membiarkan

Selain itu, Dr Ahmad Sanusi berkata yang seorang mukmin juga tidak sepatutnya merasa selesa dengan dosa yang dilakukan.

IKLAN

“Lebih malang lagi andai sekiranya masyarakat pula membiarkan sahaja kerosakan ini. Kejijikan yang diterima secara berleluasa berupaya membinasakan kita semua.

“Ingatlah bahawa Rasulullah mendidik sahabat supaya menjauhi segala perlakuan yang boleh membawa kepada zina. Bahkan Rasulullah menegaskan bahawa fenomena zina akan membawa kepada kebinasaan,” tambahnya.

Dr Ahmad Sanusi membuat hantaran itu sebagai maklum balas apabila terdapat pempengaruh yang menjemput Hot Daddy sebagai tetamu rancangan bual bicara podcast.

IKLAN

Aktif Muncul Di Media Sosial Selepas Diikat Jamin

Hot Daddy, atau nama sebenarnya Hasli Ikhwan Arif Zul Hasli, 32, didakwa di mahkamah atas tuduhan mempromosi persundalan dengan ramai wanita yang lain.

Dia telah merakam dan menjual video aksi seks untuk dilanggan orang ramai menerusi laman media sosial X dengan kadar RM100 bagi 200 video sebulan dan RM20 bagi 13 video sebulan, demikian hasil siasatan Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) yang dilaporkan Berita Harian.

IKLAN

Bagaimanapun, dia serta dua wanita yang ditahan bersamanya kini bebas dengan ikat jamin RM10,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 28 Februari untuk serahan dokumen.

Namun hal itu tidak membataskan Hot Daddy dari terus muncul di mata umum apabila dilihat semakin aktif membuat siaran langsung di laman Tiktok, malah turut diundang sebagai tetamu bual bicara, demikian lapor Sumber Kini.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI