Premier League ASTRO HARAM PENSTRIMAN

Premier League melancarkan fasa kedua kempen anti-cetak rompaknya di Malaysia. ‘Boot Out Piracy’ diteruskan dengan penekanan mengenai bahaya saluran penstriman haram. Antara risiko ialah kecurian data dan malware berbahaya, di samping berdepan pengalaman tontonan tidak memuaskan.

Kempen yang dilancarkan semalam menampilkan imej-imej pemain terkenal seperti Marcus Rashford, Jamie Vardy, Son Heung-min dan Pengurus pasukan Juara Liga Liverpool, Jürgen Klopp, di dalam usaha Premier League menggesa pengguna “Memilih yang Terbaik” dan “Mempamerkan Kualiti Terbaik”. Mesej anti-cetak rompak dan penstriman juga dipamerkan di semua platform digital di Malaysia dan Hong Kong.

Mereka sentiasa komited memerangi cetak rompak dan akan terus menjalinkan kerjasama rapat dengan rakan penyiar rasmi, Astro. Ini bagi mendidik pengguna tentang risiko dihadapi mereka apabila menonton saluran penstriman haram. Kedua-dua organisasi tersebut turut bekerjasama bagi mengambil tindakan tegas ke atas pengendali saluran penstriman haram serta menyekat laman sesawang yang berkenaan.

Premier League & Astro Teruskan Kempen Menentang Penstriman Haram

IKLAN

MENDIDIK PEMINAT

Di Asia Tenggara, Premier League telah menyasarkan mereka yang bertanggungjawab mengendalikan saluran penstriman haram dan mengambil tindakan terhadap mereka melalui makamah masing-masing. Selain berjaya menyekat banyak laman sesawang dan aplikasi haram di segenap pelusuk rantau ini, turut diambil ialah tindakan undang-undang terhadap pembekal peranti penstriman haram.

Pengarah Perkhidmatan Perundangan Premier League, Kevin Plumb berkata, “Kempen ini adalah salah satu bahagian penting dalam usaha kami untuk mendidikkan para peminat.

IKLAN

“Bekerjasama dengan Astro, kami akan terus menentang cetak rompak menerusi tindakan undang-undang dan langkah menyekat saluran penstriman haram. Walau bagaimanapun, kami mahu memastikan para penyokong benar-benar faham bahawa cetak rompak bukan sahaja haram tetapi turut mengundang pelbagai risiko.

“Penstriman haram juga menyebabkan para peminat tidak dapat menyaksikan perlawanan berdefinisi tinggi dalam masa sebenar berserta dengan ulasan dan pandangan daripada para pemain serta pengurus pasukan. Kami mahu para peminat menikmati pengalaman menonton Premier League yang terbaik melalui saluran penyiaran rasmi, bukannya melalui sumber haram yang sentiasa terputus-putus serta lewat yang turut mengundang risiko malware dan ransomware berbahaya.”

IKLAN

KESERONOKAN SEBENAR

Ketua Bahagian Sukan Astro, CK Lee pula berkata, “Dengan berlangsungnya musim 2020/21 dan kembalinya para penonton ke stadium, para peminat di Malaysia boleh turut sama merasai keseronokannya menerusi Astro, di mana mereka boleh mendapat liputan yang menyeluruh dan mengalamkan tontonan perlawanan bola sepak berkualiti tinggi.

“Saksikan semua perlawanan musim ini secara langsung di dalam HD dan strim menerusi Astro GO; dengan perlawanan terpilih di dalam 4K UHD menggunakan Ultra Box dan Astro Broadband kami. Terdapat juga 500 jam program sokongan seperti Fanzone, The Kelly & Wrighty Show, Premier League Today, perlawanan klasik, acara pra perlawanan, perbincangan pasca perlawanan dan sorotan perlawanan yang disiarkan di dalam TV dan platform digital kami.”

Premier League mempunyai puluhan juta penyokong bola sepak di Malaysia, mereka juga merupakan ahli Gabungan Menentang Cetak Rompak Asia. Premier League akan terus bekerjasama dengan pertubuhan-pertubuhan industri bagi menangani cabaran baru yang dialami oleh para penyiar di segenap rantau.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI