Dalam usaha membantu Pesakit Kanser Kanak-Kanak, Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) GRAB, Anthony Tan baru-baru ini mencukur rambut hingga licin.

Dia bertindak sedemikian kerana ingin membantu meningkatkan kesedaran terhadap orang awam tentang pesakit kanser dikalangan kanak-kanak serta mengumpul sedikit dana sebagai sokongan terhadap inisiatif yang dianjurkan oleh Yayasan Kanser Kanak-Kanak.

Melalui muatnaik yang dibuat olehnya melalui Linkedin, Anthony menjelaskan bahawa tujuan dia mencukur kepala adalah bersifat peribadi. Ibu mertuanya merupakan seorang pesakit kanser dan isterinya, Chloe sangat terkesan melihat keadaan ibunya yang kehilangan rambut disebabkan kanser.

IKLAN

BACA: Kalau Nak Jaga Rambut Panjang Agar Kekal Cantik & Tak Rosak, Amalkan Petua Ini

IKLAN

‘Saya bakal menjadi bapa kepada tiga orang anak dan saya tidak boleh bayangkan penderitaan yang dirasai oleh kanak-kanak serta keluarga ketika menerima rawatan serta didiagnosis kanser,’katanya dalam posting tersebut.

IKLAN

Melalui inisiatif Hair For Hope yang dianjurkan oleh Yayasan Kanser Kanak-Kanak (CCF), dia berjaya mengumpulkan sumbangan sebanyak RM241,000.

Sumber: Malaysia Tatler

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI