DULU

Bagi seorang pelari aktif, kasut larian merupakan antara ‘nadi’ utama aktiviti mereka. Tanpa kasut larian yang baik ia tidak akan dapat dilakukan bukan sahaja dengan sempurna tetapi selesa.

Sama ada anda seorang pelari maraton yang berpengalaman atau pelari sosial, akan tiba masanya kasut lari anda menermui penghujung jalan. Malah menurut pakar, tiada kasut larian yang boleh kekal selama-lamanya dengan jarak penggunaan kira-kira 400 batu atau kira-kira 644 kilometer.

Walaupun kasut lari anda sudah kurang sesuai untuk aktiviti larian namun tahukah anda bahawa ia boleh disumbangkan kepada rakyat di Honduras, Haiti dan juga Transnistria untuk ditukar kepada peluang perniagaan?

KITAR SEMULA

Ia dapat membantu mereka melancarkan dan mengekalkan perniagaan kecil milik sendiri yang menjual kasut yang telah didermakan. Project Love Sneaker merupakan kempen menderma kasut yang dianjurkan oleh Running Lab Malaysia untuk memenuhi keinginan komuniti pelari untuk mengitar semula kasut lari mereka yang sudah “bersara” tetapi masih dalam keadaan yang elok untuk tujuan yang baik.

Bermula pada tahun 2010 di Singapura, Project Love Sneaker semakin mendapat tarikan dan minat orang ramai. Tahun demi tahun, Running Lab kekal komited untuk menjangkau khalayak yang lebih ramai untuk menyebarkan kepentingan kempen yang bermakna ini dan pada tahun ini, mereka bertekad untuk melakukan yang terbaik.

IKLAN

Program Derma Kasut ‘Project Love Sneaker & Souls4Soul’ Running Lab Bangkitkan Semangat Kemanusiaan Dan Larian

Mainkan peranan anda pada bulan April ini bersama Running Lab dan Soles4Souls dengan menghantarkan kasut lari kegemaran anda di mana-mana kedai Running Lab bermula 1 hingga 30 April 2022. Dan kerana kami faham bahawa perpisahan dengan kasut kegemaran anda bukanlah sesuatu yang mudah, anda akan mendapat RM150 baucar kasut Running Lab sebagai ganjaran bagi setiap pasang kasut lari dalam keadaan elok yang anda sumbangkan

Lokasi Running Lab:
Running Lab Pavilion, Lot 5.102.02, Level 5, Pavilion Elite
Running Lab The Gardens Mall, Lot No. T-227, 3rd Floor, The Gardens Mall

IKLAN

SOALAN LAZIM

Apakah keadaan kasut yang boleh didermakan?
Kasut lari bersih yang dalam keadaan boleh diguna semula akan diterima.
Semua bahagian kasut mestilah utuh.
Tidak boleh ada lubang pada tapak atau bahagian atas kasut.
Tapak kasut tidak boleh lusuh sepenuhnya.

Adakah kasut lifestyle yang kelihatan seperti kasut lari boleh diterima?
Ya, ia boleh diterima selagi ia berada dalam keadaan yang elok.

IKLAN

Adakah kasut kanak-kanak diterima?
Kasut kanak-kanak boleh diterima asalkan ia dalam keadaan yang elok dan boleh diguna semula.

Adakah kasut kanvas seperti Converse atau Vans diterima?
Tidak boleh diterima kerana ia bukan kasut sukan/lari.

Adakah kasut spike diterima?
Kasut spike tidak boleh diterima.

https://www.youtube.com/watch?v=S4zA1vMbKFc&t=1s

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI