Setiap orang diberi kelebihan masing-masing. Dan ramai yang ingat dengan kelebihan itulah mereka boleh gunakan untuk menawan hati wanita idaman. Ada yang yang anggap perkara tersebut sebagai sebuah misi yang sangat sukar.

Sebenarnya kalau anda tahu cara, ia tidaklah sesukar yang anda bayangkan. Selain hati kena ikhlas ada beberapa cara bagaimana anda boleh tawan hati gadis idaman.

1. Jaga Penampilan Diri

Anda tak semestinya perlu jadi hensem dan kacak cukup sekadar Nampak kemas dan tidak dilebel “selekeh” oleh kaum hawa. Jangan pergi dating pakai baju pagoda, seluar pendek dan berselipar jepun sahaja.

2. Jadi diri sendiri

Jangan jadi orang lain. Wanita suka lelaki yang boleh jadi diri dia sendiri tanpa control macho, acah alim kucing semata-mata nak nampak perfect di matanya. Cara memikat wanita sebenar ialah anda harus jadi diri anda sendiri dan saya yakin beliau akan terima anda seadanya.

IKLAN

3. Pandai berkomunikasi

Sekiranya anda mampu berkomunikasi dengan baik dengan wanita yang ingin anda dekati nescaya dia akan cair dengan anda. Bagi wanita lelaki yang padai berkomunikasi mudah untuk bawa berbincang,mengadu masalah dan meminta sebarang pendapat.

IKLAN

4. Prihatin dan ambil berat

Semasa cara memikat wanita idaman kalbu anda harus pandai mengambil berat namun jangan pula terlebih over. Ambil berat disini bermaksud anda sekadar prihatin dan tahu perkembagan beliau. Contoh bila dia sakit anda boleh jenguk dia,beri ubat dan sokongan supaya dia cepat sembuh.

5. Jangan terlalu kedekut!

Sifat Ini cukup wanita tak gemar. Pemurah itu bukan bermaksud anda bagi sentiasa curahkan wang ringgit semata. Kalau begitu memang senanglah anda jadi mangsa kena tipu. Tapi apa salahnya berbelanjan dan keluar duit bagi menghargainya atau memikat hatinya terutama pada hari istimewa seperti birthday. Pasti dia akan terharu.

IKLAN

6. Biarlah ada sisi kelakar

Perkara pertama bila jumpa anda perlu senyum dan tunjukkan wajah yang ceria dan saya yakin dia pasti akan tersenyum. Jangan pula anda tunjuk muka macam nak “makan orang”.Sure dia takkan selesa. Selain itu satu BONUS cara memikat wanitasekiranya anda mampu untuk membuat humor atau jenaka yang bersahaja.Wanita cukup sukakannya dan ini menimbulkan mood yang “positif” tapi INGAT jangan buat lawak tak menjadi..buat malu je nanti..hehe

7. Jangan suka control hidup orang

Jangan control hidup dia selagi dia belum menjadi hak anda yang sebenar.wanita cukup pantang pasal benda ni.wanita memang benci kalau ada lelaki yang kongkong hidup mereka. Memang la bukan semua tapi majoritinya memang tak suka. Tiap minit nak tahu dia ada kat mana.