Tanpa kasut larian yang baik anda tidak akan mendapat pengalaman melakukan aktiviti ini dengan puas.

Ya, percaya atau tidak kasut larian merupakan faktor yang sangat penting. Ia bukan sahaja bagi memberikan keselesaan tetapi membantu anda untuk mengelak dari risiko kecederaan seperti melecet.

Malah dengan kasut larian yang baik anda dapat memaksimakan kualiti larian agar lebih jauh dan juga laju.

Kita sering mendengar bahawa untuk mendapatkan kasut yang merangkumi kesemua elemen selesa dan berprestasi tinggi pastinya datang dengan harga yang cukup mahal.

Kadangkala mencari kasut larian boleh memeningkan kepada dengan pelbagai jenis lambakan tawaran dari bermacam jenama di pasaran. Tidak keterlaluan ia bagaikan satu cabaran yang cukup meremehkan.

Reebok Liquifect Kasut Larian Tampilkan Teknologi Sokongan CecairNamun tidak dengan kasut larian yang diperkenalkan oleh Reebok. Kasut yang diberi nama Reebok Liquifect ini menampilkan teknologinya yang tersendiri.

IKLAN

‘Liquifect’ merupakan teknologi cushioning cecair yang terdapat pada bahagian tapak kasut larian daripada Reebok ini. Selepas mencuba sendiri kasut ini, MASKULIN dapat katakan bahawa ia merupakan antara kasut larian paling selesa pernah dipakai penulis.

Reebok Liquifect Kasut Larian Tampilkan Teknologi Sokongan Cecair

Pada bahagian tapak kasutnya mengandungi Liquifect yang terdiri daripada IPU suntikan polyurethane. Penggunakan bahan ini dikatakan menjamin keselesaan yang sama untuk selama jangka hayat kasut ini.

IKLAN

Penggunaannya di bahagian tapak dengan liquid foam menjadikan pergerakan 180 darjah ketika berlari lebih selesa. Jumlah pulangan tenaga sepanjang larian juga amat memuaskan lantas membuatkan kaki terasa kurang beban serta kepenatan.

Reebok Liquifect Kasut Larian Tampilkan Teknologi Sokongan Cecair

Ia juga mengetegahkan 3D Fuserfoam pada bahagian upper di mana bahan ringan digunakan untuk sokongan di bahagian atas kaki. Dari segi rekaan luarannya pula menyerlahkan logo ‘Reebok’ dua 2 tona warna biru dan hitam.

IKLAN

Selain itu di bahagian bawah tapak pula dilengkapi dengan bahan getah yang direka untuk pergerakan lebih fleksibel. Malah ‘Liquifect’ jelas boleh dilihat di bahagian bawah menunjukkan sokongan teknologi tersebut turut diletakkan di bahagian berimpak tinggi.

Reebok Liquifect Kasut Larian Tampilkan Teknologi Sokongan Cecair

Dengan menggunakan tapak getah ia memberikan cengkaman yang kuat dan sesuai digunakan di atas pelbagai permukaan seperti jalan raya, trek, rumput dan juga berpasir.

Dari segi keselesaan pula ia ternyata tidak menghampakan. Kaki di bahagian hadapan tidak terlalu ketat dan boleh digerakkan secara semula jadi. Buat anda yang mempunyai kaki lebar juga tidak perlu risau kerana rekaannya tidaklah terlalu tirus.

Buat anda yang ingijn mencari kasut larian yang selesam berkualiti pada harga yang sangat berpatutan bolehlah cuba sendiri merasai kehebatan Reebok Liquifect. Ia kini berada di pasaran tempatan pada harga RM329 sahaja.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI