Mungkin ramai di antara daripada anda tidak tahu bahawa industri gaming kini mempunyai nilai pasaran yang telah melebihi industri filem.

Jadi tidak hairanlah semakin banyak judul-judul game yang ditawarkan untuk pelbagai platform tumbuh bagai cendawan selepas hujan. Dengan keadaan global yang masih dibelenggu pandemik juga membuatkan lebih ramai orang memilih gaming sebagai ruang untuk melepaskan rasa bosan di rumah.

Ia sekali gus membuatkan pasaran gamin ini meningkat naik menjadi semakin besar. Di antara judul game yang mendapat tempat di hati pengguna aktif ialah ‘Alchemy Stars’.

Game bergenre RPG ini telah meraih lebih dua juta muat turun di peringkat global serta menyaksikan lebih lima juta pendaftaran selepas dua mingguia dilancarkan. Dengan sokongan hebat dari rakan niaganya iaitu Navigator, ‘Alchemy Stars’ juga telah memgumumkan mereka akan melancanrkan versi dalam Bahasa Indonesia & Thai dalam masa yang terdekat.

Seperti permainan video yang RPG yang lain, ‘Alchemy Stars’ juga sarat dengan karakter-karakter hebat. Menerusi game ini, karakternya mempunyai keupayaan tersendiri. Ia terbahagi kepada beberapa jenis iaitu Detonator, Sniper, Converter & Support.

IKLAN

Pemilihan karakter inilah yang mencorak bagaimana pemain membina komposisi pasukan berdasarkan peranan dan keupayaan setiap karakter tersebut.

Peranan setiap watak boleh dikategorikan ke Detonator, unit yang boleh mengeluarkan damage AOE besar kepada beberapa sasaran di sekitarnya dengan kombo rantai yang betul; Sniper, unit dengan kekuatan tinggi yang dapat menembak sasaran dari jarak yang lebih jauh; Converter, unit yang dapat mengubah warna jubin dengan kemahiran aktif mereka; dan Support, yang boleh sembuh, menyediakan Kombo 2x, pelindung perisai atau kenakan musuh dengan kesan-kesan seperti racun, luka bakar, pendarahan dan lain-lain.

Sebelum meneruskan pembinaan pasukan, anda juga harus memahami bahawa membina pasukan warna mono adalah lebih baik.

IKLAN

Revolusi Gaming ‘Alchemy Stars’, Catat Lebih Lima Juta Pengguna Dalam Masa Dua Minggu

Ini kerana pasukan warna mono mempunyai output dan kesinambungan damage yang lebih baik, kerana 5 unit anda akan menyerang bersama jika anda mencetuskan jubin warna yang tepat. Pasukan warna Duo boleh diterima kerana fleksibiliti elemen mereka manakala pasukan pelangi semestinya tidak disyorkan.

IKLAN

Itu merupakan antara strategi yang anda boleh gunakan untuk membina komposisi pasukan agar ia jadilebih komptetitf dan kuat untuk bersaing.

Revolusi Gaming ‘Alchemy Stars’, Catat Lebih Lima Juta Pengguna Dalam Masa Dua Minggu

Pada permulaan juga setiap pemain ‘Alchemy Stars’ akan diberikan watak 5 bintang iaitu Dayna, unit DPS element guruh kepada semua permain. Di sini pemain hanya perlu menyelesaikan 10 misi-misi event pertumbuhan terhad masa dan Dayna akan dimiliki anda secara percuma.

Buat anda yang ingin mencuba game ini bolehlah dapatkannya di sini.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI