Seorang pembantu tadbir di UTHM, Megat Nor Hafiz Megat Azhari berkongsi cerita kepada Maskulin, suatu masa dahulu, dia pernah kena reject dengan wanita lebih 20 kali.

Antara sebabnya selain berbadan besar, Megat kekal berfikiran positif bahawa yang datang itu bukanlah jodoh yang sesuai dan mampu memberikan kebahagiaan dunia dan akhirat.

Kenal dua bulan & terus tunang

Selain Rasa Selamat & Kelakar, Ini 10 Sebab Kenapa Wanita Suka Lelaki Berbadan Besar

Berkongsi bibit pertemuan dengan isterinya, Norhayati Mokhtar, 28, pemuda yang menetap di Ayer Hitam, Batu Pahat ini memberitahu Maskulin dia melamar isterinya di tepi pantai sewaktu short vacation beramai-ramai di Melaka.

Tekad dengan keputusan ‘aku perlu keberanian untuk melamar’, Norhayati akhirnya menerima lamaran tersebut dan penantian Megat dalam mencari gadis yang sesuai akhirnya berakhir dengan alam perkahwinan.

Maka dari situ, terus tali pertunangan diikat dan selepas beberapa bulan selepas itu, mereka berdua sah menjadi pasangan suami isteri.

Sebab kenapa wanita suka lelaki badan besar

Ketika ditanya apa sebabnya lelaki bertubuh besar ini menjadi taste golongan wanita yang pada hakikatnya, ramai wanita tidak tahu, ini adalah perkongsiannya :

IKLAN

Selain Rasa Selamat & Kelakar, Ini 10 Sebab Kenapa Wanita Suka Lelaki Berbadan Besar

1. Kelakar

Lelaki berbadan besar dikatakan memiliki sikap humor dan kelakar secara semula jadi. Tak perlu nak try hard kerana dalam banyak situasi, lelaki bertubuh besar mampu berjenaka dan hiburkan hati orang sekeliling.

2. Steady & cool

Tenang dalam setiap perlakuan adalah hasil daripada pengalaman dan pemahaman tentang dunia semasa. Kajian juga mengatakan lelaki bertubuh besar biasanya memang steady & cool kerana dalam diri mereka, adalah jiwa seorang pelindung.

3. Pelindung yang baik

Wanita bertubuh kecil jatuh hati kepada lelaki bertubuh besar kerana golongan ini dianggap mampu bertindak sebagai seorang pelindung baik dari segi dalaman mahu pun luaran.

IKLAN

Selain Rasa Selamat & Kelakar, Ini 10 Sebab Kenapa Wanita Suka Lelaki Berbadan Besar

4. Tak cepat gelabah atau marah

Benda boleh rileks, buat apa nak gelabah atau marah? Inilah antara kekuatan mental yang dimiliki lelaki bertubuh besar seandainya berdepan dengan sebarang masalah atau pun suasana yang penuh cabaran.

5. Muka comel

Tidak dinafikan bentuk badan yang besar akan membuatkan lelaki itu memiliki wajah yang agak tembam serta comel. Wanita sering sahaja mahu gomol-gomol sahaja pada bahagian muka itu jika berpeluang.

IKLAN

6. Senang berkomunikasi

Lelaki bertubuh besar adalah pendengar yang baik dan jenis mendengar cerita dua-dua pihak. Dalam erti kata lain, tidak mudah termakan fitnah dan suka menjadi orang tengah untuk menyelesaikan sesuatu masalah.

7. Peramah

Cuba kalau dalam sesuatu majlis itu cuma ada orang kurus dan acah-acah kacak serta cantik sepanjang masa. Apa yang mereka lakukan? Jeling menjeling dan sekadar tersenyum kelat atau pandai menjadi ramah dan mesra seperti kebanyakan orang tubuh besar?

Selain Rasa Selamat & Kelakar, Ini 10 Sebab Kenapa Wanita Suka Lelaki Berbadan Besar

8. Disenangi rakan-rakan

Rupa paras atau bentuk tubuh bukanlah sesuatu yang indah untuk dinilai kerana pada akhirnya, nilai dan sifat dalaman juga akan menjadi buah mulut orang-orang kita. Tapi bab orang badan besar, mereka mudah disenangi rakan-rakan.

9. Romatik

Tidak dinafikan lelaki tubuh besar adalah seseorang yang sangat romantik. Mereka adalah pejuang erti cinta yang sebenar. Cuma kebanyakan wanita yang pentingkan rupa paras tidak akan menemui sifat istimewa ini lalu kecewa dan berkata, semua lelaki sama sahaja. Padahal, wanita yang awal-awal dah pegang lelaki tubuh besar ini takkan sesekali mahu lepaskan pasangan yang dimiliki kerana sudah merasai kebahagiaan itu.

10. Tempat bermanja paling best

Dah nama pun tubuh besar, pastinya ia menjadi bantal peluk yang paling sempurna buat wanita. Apabila lelaki tubuh besar mendakap pasangannya, percayalah hormon wanita yang tidak stabil pun boleh bertukar lebih aman dan degupan jantung juga boleh kembali tenang. Semuanya kerana kuasa dan kehebatan anugerah Allah kepada lelaki bertubuh besar!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI