Ada lelaki yang sensitif apabila menggunakan produk yang berbeza pada kulit wajah mereka, namun begitu produk yang sesuai untuk semua kulit wajah juga perlu anda ketahui keberkesanannya. Ini di antara produk yang dikatakan berkesan untuk semua jenis kulit lelaki.

Sesuai Untuk Kulit Lelaki

Garnier Men Turbolight White & Oil Control Icy Duo Foam 100ml

 

Terbaik untuk kulit berminyak

Pencuci muka ini mempunyai buih yang mencuci dengan tindakan dua kali. Ia membersihkan liang pori dengan teliti dengan adanya bahan seperti tanah liat putih. Menjadikan kulit muka bebas dari minyak dan kotoran dengan hanya sekali cucian. Ia juga turut menjadikan kulit muka anda lebih cerah berseri dengan adanya icy mineralite complex. Garnier sememangnya jenama yang terkenal untuk penjagaan kulit wajah anda.

Sesuai Untuk Kulit Lelaki

Physiogel Daily Defence Cleansing Gel Cream 200ml

IKLAN

 

Terbaik untuk kulit sensitif

Pencuci muka ini sesuai  untuk yang berkulit alergik, ia telah diuji oleh para dermatologis. Ia mencuci segala kotoran pada muka tanpa mengeringkan kulit muka anda. Memberikan kelembapan yang berpanjangan pada kulit dan kelembutan yang bak sutera. Kelebihan produk ini adalah, ia bebas dari bahan pewangi, preservatif dan pewarna. Pencuci muka yang sangat sesuai untuk yang berkulit kering dan sensitif.

Sesuai Untuk Kulit Lelaki

Hada Labo – AHA/BHA Foaming Wash160ml

IKLAN

Terbaik untuk kulit kering

Pencuci ini sememangnya jenama yang terkenal di negara Jepun. Tekstur buih ringan dan pengunaan 2 kali dalam sehari mampu membersihkan kotoron pada kulit wajah. Memberikan muka nampak licin dan cerah dan membantu menanggalkan sel kulit mati. Anda tidak perlu bimbang kerana pencuci muka ini bebas dari bahan pewangi, minyak mineral, alkohol dan pewarna. Pencuci muka yang menyeimbangkan pH kulit dan mengurangkan kerengsaan pada kulit wajah. Pencuci muka ini sesuai digunakan oleh kaum wanita dan juga lelaki.

Sesuai Untuk Kulit Lelaki

Himalaya Herbals Purifying Neem Face Wash 150ML FREE 50ml

IKLAN

Terbaik untuk kulit berminyak

Pencuci muka yang dirumus khas untuk memberikan anda kulit yang licin dan bebas dari masalah kulit. Pencuci muka yang menggunakan bahan bebas sabun yang membersihkan kulit anda dengan mengeluarkan minyak yang berlebihan tanpa mengeringkan kulit muka. Neem, yang terkenal dengan ciri-ciri penulenan dan antibakterianya mampu membunuh bakteria yang menyebabkan masalah pada kulit dengan digabungkan dengan kunyit ia membantu mengawal jerawat dan menjadikan kulit anda lembut, bersih, segar dan bebas dari masalah.’

Sesuai Untuk Kulit Lelaki

Nature Republic Soothing & Moisture Aloe Vera Foam Cleanser 150ml

Terbaik untuk kulit penuaan

Pencuci muka ini mempunyai ekstrak Aloe Vera sebagai komponen utamanya iaitu bahan semulajadi antibakteria dan anti-radang bagi melegakan kulit sensitif. Bukan sahaja dapat membersihkan kulit muka tetapi ia juga merawat kulit muka yang bermasalah. Pembersihannya yang mendalam mampu membersihkan segala kotoran yang tersumbat pada liang pori muka dan juga mengekalkan kelembapan pada kulit wajah. Pencuci muka ini sesuai digunakan untuk kaum wanita dan juga lelaki yang mempunyai masalah kulit sensitif dan juga mengekalkan keremajaan pada kulit wajah.

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI