Boleh dikatakan ketika ini ramai yang cemas memikirkan nasib telefon bimbit Huawei yang dimiliki. Sudahlah belum sempat rosak, ada pula sekatan AS ke atasnya.

Secara logiknya, kalau sesuatu benda itu bagus, memang akan ada pihak iri hati lebih-lebih lagi mereka tidak mampu melakukannya sebaik mungkin.

AS anggap dirinya berkuasa, padahal tidak

Sistem Hongmeng Milik Huawei 60 Kali Lebih Pantas Berbanding Android

Kena pula AS menganggap dirinya sebagai sebuah negara yang paling besar dan tuan kepada negara-negara lain.

IKLAN

Tanggapan ini adalah sesuatu yang tidak tepat kerana setiap negara mempunyai undang-undang serta cara menguruskan negara masing-masing.

Sistem Huawei 60 kali ganda lebih laju

Berbalik kepada nasib Huawei, Digital Tablet melaporkan, sistem operasi Huawei yang baru bakal mengatasi kelajuan Android sebanyak 60 kali ganda.

Huawei telah menjalankan kajian dan pembangunan ke atas sistem operasi sendiri yang dinamakan Hongmeng sejak tujuh tahun lalu dan kini, pembangunan sistem operasi tersebut berada pada fasa akhir.

IKLAN

Sistem Hongmeng Milik Huawei 60 Kali Lebih Pantas Berbanding Android

Pengguna Huawei perlu kemas kini sistem

Sementara Huawei menunggu masa untuk melancarkan selewat-lewatnya tahun hadapan, Google sedang memberi kelonggaran kepada pengguna Huawei untuk mengemaskini perisian Android di dalam peranti mereka sehingga 19 Ogos 2019.

IKLAN

Ketua Pegawai Teknologi (CTO) Huawei berkata, sistem tersebut bakal mampu menjalankan aplikasi Android melalui kerjasamanya dengan Apptoide, alternatif bagi Google Play.

Bahkan, ura-ura mengatakan sistem ini juga mempunyai kemampuan untuk menjalankan aplikasi iOS.

Sumber: Digital Phablet