Peningkatan populariti aktiviti kecergasan seperti larian dan berbasikal sedikit sebanyak telah meningkatkan permintaan jam tangan sukan GPS di peringkat global dan juga di Malaysia. Salah satu jenama yang cukup sinonim dan popular di kalangan pengguna ialah Suunto. Terbaru, Suunto memperkenalkan model premium mereka yang terbaru iaitu Suunto 9 Peak Pro.

Pengenalan model terbaru ini sekali lagi telah membuktikan jenama ini cukup konsisten memerajui dan memperkenalkan pelbagai inovasi dan evolusi jam tangan sukan GPS. Kali ini ia bukan sekadar hadir dengan status jam tangan tetapi sesuai untuk kegunaan harian dalam semua keadaan.

Suunto 9 Peak Pro mempersembahkan semua ciri utama jam tangan berbilang sukan Suunto GPS yang boleh mengendalikan sebarang persekitaran dalam reka bentuk yang elegan, menjadikannya jam tangan yang sangat lasak dan sangat elegan untuk dimiliki.

Suunto 9 Peak Pro Hadir Dengan Bateri Lebih Mantap & Pemproses Lebih Berkuasa

Dibina pada reka bentuk Suunto 9 Peak yang memenangi anugerah, edisi Peak Pro diperbuat daripada gred bahan tertinggi untuk menahan segala yang dilemparkan ke arahnya – ais, pasir, titisan dan kejutan, tekanan dan garam.

PALING NIPIS

Namun, ia adalah salah satu jam tangan sukan paling nipis dalam kelasnya dengan hanya 10.8mm, juga paling ringan untuk disesuaikan dengan pergelangan tangan yang lebih kecil bagi kegunaan harian.

Dengan kemampanan teras visi Suunto, Suunto 9 Peak Pro diperbuat dengan 100% tenaga boleh diperbaharui di Finland dan direka bentuk untuk tahan lama dan boleh dibaiki untuk meminimumkan sisa dan kesan terhadap alam sekitar.

IKLAN

Suunto 9 Peak Pro Hadir Dengan Bateri Lebih Mantap & Pemproses Lebih Berkuasa

Suunto 9 Peak Pro ialah Suunto pertama yang dikira jejak karbonnya dan kemudian diberi pampasan sepenuhnya dengan Unit Karbon Disahkan*. Sepanjang hayatnya, ia akan menghasilkan hanya 7.5kg CO2e, yang bersamaan dengan memandu kereta bahan api fosil sejauh 44km.

Walaupun dalam bentuk lightweight, seseorang masih boleh mengharapkan prestasi heavyweight daripada Suunto 9 Peak Pro dengan seni bina chipset baharu dan lebih berkuasa yang meningkatkannya ke tahap yang baharu.

Suunto 9 Peak Pro Hadir Dengan Bateri Lebih Mantap & Pemproses Lebih Berkuasa

IKLAN

Suunto 9 Peak Pro memperkenalkan antara muka pengguna baharu dengan ikon dan digit yang lebih besar, menjadikannya mudah untuk dikendalikan dan dibaca semasa bersukan, membolehkan peminat sukan menumpukan perhatian dengan lebih baik pada perkara terbaik yang mereka lakukan.

HAYAT BATERI

Hayat baterinya mengecas Suunto 9 Peak Pro ke puncak kelasnya. Suunto 9 Peak Pro menawarkan hayat bateri terbaik daripada mana-mana jam tangan Suunto lagi, bertahan selama 21 hari dalam penggunaan harian sebelum memerlukan pengecasan, 40 jam dalam mod Prestasi, 70 jam dalam mod Endurance dan 300 jam dalam mod Tour.

Suunto 9 Peak Pro Hadir Dengan Bateri Lebih Mantap & Pemproses Lebih Berkuasa

Ia bersambung sehingga kepada empat sistem satelit – GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU – dan sehingga 32 satelit individu secara serentak. Ini menghasilkan ketepatan yang lebih tinggi, terutamanya apabila bersenam dalam keadaan GPS yang mencabar.

IKLAN

Suunto 9 Peak Pro Hadir Dengan Bateri Lebih Mantap & Pemproses Lebih Berkuasa

“Suunto 9 Peak Pro baharu kami ialah pengubah permainan dalam pasaran jam tangan pelbagai sukan. Atlet di seluruh dunia telah mengujinya dan ia memenuhi standard kelihatan tentera*.

“Apa yang menyerlahkannya ialah Suunto 9 Peak Pro bukan sahaja merupakan jam tangan yang sangat lasak, ia sangat anggun dan serba boleh dalam reka bentuk, membolehkan anda memakainya untuk activiti sukan lasak anda dan kemudiannya memakainya dengan pakaian kasual bergaya semasa anda keluar untuk makan malam.

“Ia sememangnya jam tangan untuk semua acara, daripada pengembaraan paling liar anda kepada aktiviti harian anda,” kata Fraser Jones, Ketua Suunto Asia.

Suunto 9 Peak Pro boleh didapati dalam enam versi berbeza, empat model dibina dengan keluli tahan karat dan dua model dibina dengan titanium, lengkap dengan pelbagai jenis tali aksesori.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI