Minggu lalu, Samsung Electronics Co., Ltd. telah kemunculan telefon pintar mampu milik Samsung Galaxy A53 5G dan Galaxy A33 5G. Ia diangkat sebagai salah satu pelengkap pakej inovasi Galaxy terkini. Kedua-dua telefon pintar ini dikatakan mampu menawarkan pengalaman mudah alih yang serba bersepadu pada nilai yang hebat.

Hadir dengan pemproses baharu, kamera AI khas Galaxy, paparan yang luas dan lancar serta bateri mampu bertahan selama dua hari, siri Galaxy A terkini juga menampilkan kebolehan rangkaian sambungan 5G.

Selain itu ia lengkap dengan ciri-ciri keselamatan gred pertahanan, reka bentuk yang anggun, langsing dan mengutamakan kelestarian alam, serta pengalaman ketersambungan termaju. Kedua-dua peranti baharu ini turut menyokong pengemaskinian One UI, OS Android dan fungsi keselamatan secara berterusan untuk memberikan pengalaman mudah alih yang tiada bandingan bagi para pengguna.

“Kami percaya bahawa semua orang berhak menikmati kesan positif teknologi mudah alih dalam kehidupan mereka,” kata TM Roh, Presiden dan Ketua Perniagaan MX (Mobile eXperience) Samsung Electronics. “Selaras dengan itu, pelancaran siri Galaxy A terbaharu bertujuan menawarkan pengalaman mudah alih Galaxy yang canggih dan inovatif pada nilai wang yang hebat.”

PENGALAMAN KAMERA BAIK

Sama ada mencipta atau berkongsi kandungan Galaxy A53 5G dan Galaxy A33 5G menawarkan pengalaman berkamera termaju daripada siri Galaxy S yang padat dengan banyak ciri premium. Sistem kuad-kamera Galaxy A53 5G menampilkan Kamera OIS 64MP dengan teknologi VDIS yang mengambil gambar yang jelas dan mantap setiap masa. Sementara itu, kamera hadapan 32MP beresolusi tinggi memberikan swafoto yang hebat dan pengalaman panggilan video yang jelas.

Telefon Pintar Mampu Milik Hadir Dengan Prestasi Unggul, Samsung Galaxy A53 5G & Galaxy A33 5G

IKLAN

Diperkasakan pemproses 5nm serba baharu, kamera berkuasa AI inovatif siri Galaxy A yang baharu menjadikan setiap imej kelihatan hebat – walaupun dalam keadaan pencahayaan malap. Mod ‘Improved Night’ akan mensintesis sehingga 12 imej dengan serentak secara automatik, untuk menghasilkan foto malam yang terang dan kurang hingar. Selain itu, kualiti rakaman video dalam suasana pencahayaan malap juga akan dipertingkatkan dengan kadar bingkai siri Galaxy A yang diselaraskan secara automatik untuk menghasilkan video yang terang dan jelas.

Telefon Pintar Mampu Milik Hadir Dengan Prestasi Unggul, Samsung Galaxy A53 5G & Galaxy A33 5G

Mod Potret yang dipertingkatkan berupaya menangkap kedalaman dan siluet subjek dengan lebih tepat berkat kamera berkembar dan sokongan AI berkuasa. Selain itu, mod kamera ‘Fun’ cukup menghiburkan dengan filter dan efek penggambaran yang kini berfungsi dengan kanta Ultra lebar. Selain itu, Photo Remaster pula memberi nafas baharu kepada gambar yang berkualiti rendah manakala Objek Eraser membantu anda menghilangkan tunafoto di latar belakang gambar.

MULTIMEDIA MANTAP

Silau matahari yang terlampau secara kebiasaannya akan mengganggu pengalaman tontonan kandungan yang terpapar pada skrin telefon pintar. Oleh itu, siri Galaxy A baharu hadir dengan algoritma pintar yang memastikan kandungan paparan kelihatan dengan penuh jelas dan terperinci, tanpa mengira suasana pencahayaan.

IKLAN
Telefon Pintar Mampu Milik Hadir Dengan Prestasi Unggul, Samsung Galaxy A53 5G & Galaxy A33 5G
Samsung Galaxy A53 5G

Paparan Super AMOLED 6.5-inci Galaxy A53 5G yang luas juga menawarkan kadar segar semula 120Hz untuk pengalaman yang mengasyikkan manakala Galaxy A33 5G menampilkan paparan Super AMOLED 6.4-inci dengan kadar segar semula 90Hz.

Selain itu, siri Galaxy A baharu kini dilengkapi dengan bateri berhayat sehingga dua hari dan fungsi Pengecasan Super Pantas 25W – dengan ini pengguna dapat menikmati tontonan kandungan, aktiviti penstriman dan banyak lagi untuk tempoh masa yang lebih lama.

LASAK & CANTIK

Samsung Galaxy A53 5G dan Galaxy A33 5G juga terbina dengan Corning Gorilla Glass 5 dan ciri IP67 yang kalis air dan habuk, secara langsung menawarkan ketahanan lasak peranti dan ketenangan minda kepada pengguna. Mereka juga dilihat sentiasa mencabar had kebolehan teknologi dan akan terus membayangkan semula cara terbaik untuk menggunakan sumber planet ini.

IKLAN
Telefon Pintar Mampu Milik Hadir Dengan Prestasi Unggul, Samsung Galaxy A53 5G & Galaxy A33 5G
Samsung Galaxy A33 5G

Selaras dengan komitmen kelestarian alam sekitar menerusi Galaxy for the Planet diumumkan pada Ogos 2021, Samsung bertekad menyampaikan inisiatif kelestarian alam sekitar untuk memelihara dan memulihara planet ini menjelang tahun 2025.

Antara hasil usaha kemapanan Samsung termasuk pengecualian palam pengecas dan pengurangan saiz pembungkusan untuk peranti siri Galaxy A . Bahan pembungkusan tersebut juga mengutamakan penggunaan kertas bersumber mampan, manakala peranti itu terbina dengan bahan kitar semula pasca pengguna (PCM) terutamanya pada bahagian butang sisi dan dulang kad SIM.

Selain daripada bahan keterbinaan, jangka hayat siri A baharu juga akan dilanjutkan berkat sokongan kemaskini One UI dan OS Android sehingga ke empat generasi berserta kemaskini sekuriti sehingga ke lima tahun. Sokongan ini membolehkan pengguna mengakses perisian dan ciri keselamatan yang terkini untuk melanjutkan kitaran hayat peranti.

Galaxy A33 5G, Galaxy A53 5G dan Galaxy A73 5G boleh didapati pada harga runcit disyorkan seperti dibawah:

Galaxy A33 5G: RM1,499
Galaxy A53 5G: RM1,849

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI