Kategori entry-level telefon pintar pada masa kini masih lagi mempunyai sambutan yang agak baik daripada pengguna. Kebiasaannya pengguna telefon pintar ketegori ini mahukan sebuah peranti yang ringkas dan dapat digunakan untuk melakukan tugasan ringkas serta penggunaan laman media sosial yang baik.

Dan salah satu faktor yang cukup penting bagi mereka ialah bateri yang mampu bertahan lama. Itulah yang turut ditawarkan oleh Huawei Y6p, telefon pintar entry level terbaru dari Huawei.

Tampil dengan skrin sesentuh beresolusi 1600×720 bersaiz 6.3 inci, Huawei Y6p bakal diperkenalkan sempena ketibaan Hari Raya Aidilfitri. Muncul dengan tawaran spesifikasi sederhana namun ia lengkap dengan ketahanan bateri yang lama.

Telefon Pintar Mampu Milik Huawei Y6p Tawarkan Hayat Bateri Panjang

IKLAN

Dengan bateri 5000mAh ia boleh memberikan pengguna yang kini berjauhan dan tidak dapat pulang beraya melakukan panggilan video yang lama tanpa perlu risau. Kemampuan bateri ini menjadi antara kekuatan utama yang ditawarkan oleh Huawei untuk telefon pintar ini.

Selain itu, Huawei Y6p turut dilengkapi kamera belakang 13MP bersama lensa kamera wide-angle bagi pengalaman foto di musim perayaan. Manakala kamera hadapan 8MP pula boleh memberikan kulaiti panggilan video serta foto selfie yang memuaskan.

IKLAN

Telefon Pintar Mampu Milik Huawei Y6p Tawarkan Hayat Bateri Panjang

IKLAN

Antara faktor lain yang amat penting untuk telefon pintar kategori ini ialah saiz storan dalaman. Bagi Huawei Y6p ia membenarkan pengguna menyimpan foto, video dan data dengan storan dalaman bersaiz 64GB.

Huawei juga menawarkan storan cloud secara percuma sebanyak 15GB untuk selama 12 bulan. Walaupun ia tergolong dalam kategori entry-level namun Huawei Y6p dikuasakan oleh chipset berkualiti MTK 6765 dengan memori 4GB RAM.

Huawei Y6p dan edisi Y5p akan mula dipasarkan di pasaran tempatan bermula pada 16 Mei 2020.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI