Image by senivpetro on Freepik

Rata-rata pemilik kereta atau kenderaan di Malaysia kebiasaannya akan membuat pinjaman bank untuk pembiayaan bagi memilikinya. Ia adalah satu perkara yang dianggap sudah menjadi perkara normal.

Amat jarang sekali boleh kita lihat mana-mana individu membeli kereta secara bayaran tunai atau penuh. Pinjaman kereta merupakan salah satu kaedah yang sesuai bagi pemilikan kereta kerana harganya yang agak tinggi.

Tempoh Loan Kereta 5,7 Atau 9 Tahun – Mana Paling Baik Untuk Anda?
Image by rawpixel.com on Freepik

Urusan permohonan pinjaman kereta boleh dilakukan sendiri oleh pengguna atau dilakukan oleh penasihat jualan di atas kebenaran pengguna. Tidak semua orang arif tentang perkara yang melibatkan pinjaman kereta.

IKLAN

Apa yang paling penting perlu kita tahu ialah kadar faedah dan juga kelayakan gaji bagi memohon pembiayaan tersebut. Selain itu kita juga perlu menyediakan pembayaran deposit atau ‘duit muka’.

Tempoh Loan Kereta 5,7 Atau 9 Tahun – Mana Paling Baik Untuk Anda?
Image by Freepik

Bagi permohonan pembiayaan atau pinjaman kereta kebiasaannya bank akan tawaran tempoh selama 5, 7 atau 9 tahun.

IKLAN

Bila menyebut tentang tempoh pinjaman ia mungkin bersifat agak subjektif bagi setiap individu. Ada yang suka cepat habis dan ada juga sebaliknya. Namun tempoh pinjaman manakah yang paling baik?

Tempoh Loan Kereta 5,7 Atau 9 Tahun – Mana Paling Baik Untuk Anda?
Penasihat Jualan Toyota, Momon Syah

MASKULIN tertarik dengan jawapan yang diberikan dari seorang Penasihat Jualan Toyota, Momon Syah yang mempunyai pengalaman luas. Pada pendapatnya tempoh pinjaman terbaik adalah selama 7 tahun.

IKLAN

Nak tahu mengapa tempoh itu jadi pilihannya? Ikuti penjelasan lanjut menerusi video di bawah!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI